Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Vařil drogy, skončil ve vazbě

Další úspěch šumperských kriminalistů.  

Z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy je obviněný 29letý muž ze Šumperska. Ten byl dne 13. 7. 2011 kolem třiadvacáté hodiny zatčen šumperskými kriminalisty v bytě na území Pardubic. Při domovní prohlídce bylo v bytě nalezeno a zajištěno 21, 25 gramů pervitinu, krátká střelná zbraň, finanční hotovost kolem 15000 Kč a tři kompletní funkční varny.
Obviněný byl v minulosti pravomocně odsouzen Okresním soudem v Šumperku za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, ale i přesto v této činnosti nadále pokračoval. Před policisty se neustále skrýval a měnil velice často místa pobytu.
Obviněný 29letý muž má i na svědomí, při výrobě drogy, explozi v panelovém domě na ulici Pod Senovou v Šumperku, ke které došlo dne 22. 7. 2010 ve večerních hodinách. Při požáru muselo být evakuováno 34 osob, způsobená škoda činila přes 347000 Kč. Přesto se podařilo uchránit hodnoty za dva a půl milionu korun a nikdo nebyl zraněn.
Na základě rozhodnutím Okresního soudu v Šumperku je 29letý muž vazebně stíhán. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

 

 

 

 

 

 

nprap. Bc. Josef Bednařík
20. července 2011

Odkazy do noveho okna

Zajištěné předměty

Zajištěné předměty 

Detailní náhled

Zajištěné předměty

Zajištěné předměty 

Detailní náhled

Zajištěné předměty

Zajištěné předměty 

Detailní náhled

Zajištěné předměty

Zajištěné předměty 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem