Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vařil "perník" nad cukrárnou

TEPLICE - Drogu vyráběl i prodával; Nepoctivý zaměstnanec... 

Vařil „perník“ nad cukrárnou
     Kriminalisté zadrželi 30letého muže, který od roku 2007 do současné doby prodával drogu známou jako pervitin. Na různých místech na Teplicku prodal v desítkách případů psychotropní látku několika osobám, přičemž inkasoval částky v řádech stokorun. Při domovní prohlídce v bytě zadrženého, který se nachází nad provozovnou cukrárny, nalezli policisté předměty určené k nedovolené výrobě omamných a psychotropních látek. Muž byl obviněn ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za který může u soudu „vyfasovat“ až desetiletý trest odnětí svobody.
 
Nepoctivý zaměstnanec
     Nepoctivý zaměstnanec pošty byl obviněn z přečinu porušení tajemství dopravovaných zpráv. Brigádník na konci loňského roku odcizil z neuzamčené přepravní klece poštovní zásilku, která obsahovala mobilní telefon. Lapka balíček vynesl z budovy pošty, neoprávněně jej rozbalil a nalezený mobilní telefon následně prodal do bazaru. Přestože způsobená škoda nepřesáhla pětitisícovou hranici, zloději hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
Kradl jako straka
     Celkem devatenáct krát byl při drobných krádežích v supermarketech na Teplicku zadržen 24letý muž. Od února do května nakradl zboží za 5444 korun, specializoval se na především na potraviny, ale nepohrdl ani kosmetikou nebo zapékací mísou. Jednotlivé škody mu nyní policisté sečetli a lapkovi sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až dvouleté vězení.
 
Za jeden měsíc šest aut
     Policisté dopadli dalšího zloděje, který se specializoval na vykrádání motorových vozidel.  Vyšetřovatel obvinil z přečinů krádeže a poškození cizí věci 35letého muže, který během května letošního roku vykradl v Teplicích nejméně šest osobních vozidel různých značek. Zloděj kradl ze zaparkovaných vozidel autorádia, celková škoda dosáhla částky téměř 30 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že pachatel byl již v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen, hrozí mu nyní až tři roky za mřížemi.
 
 
Teplice, 17. 6. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem