Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vařili, vařili, až perníček dovařili

NÁCHODSKO – Dopřávali si sami a prodávali dalším 

Policisté v těchto dnech zahájili trestní stíhání dvou osob, v současnosti žijících na Náchodsku, pro výrobu a distribuci omamných a psychotropních látek, konkrétně pervitinu. Do hledáčku kriminalistů se dvojice dostala už v červenci 2016, od této doby je kriminalisté sledovali a sbírali důkazy, a minulý týden v pátek nad nimi sklapla klec.

Policisté dvojici, muže z Českobudějovicka ve věku 38 a ženu, cizinku trvale žijící v Česku, ve věku 30 let viní z toho, že nedovoleně vyráběli hydrochorid metamfetamin (pervitin), který z části užili pro svoji potřebu a z části jej distribuovali mezi další osoby. Muž neoprávněně dovážel z Polska volně dostupné léky s obsahem efedrinu, o které se následně dělil s ženou, a oba pak vyráběli nepovolenou drogu, kterou také z velké části sami spotřebovali.

Policisté muže viní z toho, že takto pervitin vyrobil nejméně ve 20 případech, na distribuci drogy si pak vydělal téměř 50.000 korun. Z vyšetřování dále vyplynulo, že žena drogu vyrobila asi ve 13 případech a její zisk z prodeje drogy dalším osobám činil okolo 20.000 korun. Oba zadržené policie po provedených nezbytných úkonech propustila, neboť nebyly shledány podmínky na jejich vzetí do vazby, a další vyšetřování vede na svobodě.

Oběma obviněným hrozí trest odnětí svobody v rozmezí jednoho roku až pěti let nebo peněžitý trest.

por. Mgr. Eva Prachařová
5. 12. 2016 v 12:10

vytisknout  e-mailem