Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Varnu nesl v taškách

MOST - policie stíhá za výrobu i distribuci drog 

Mostečtí kriminalisté, kteří odhalují trestnou činnost na úseku drog, po několikaměsíční náročné a nakonec úspěšné práci obvinili v těchto dnech pět osob z této kriminality. Pětatřicetiletá žena z Mostu čelí obvinění z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Od října loňského roku až do února prodávala za několik stovek korun osobám z řad toxikomanů pervitin. Žena, které nyní hrozí až pětiletý trest, je stíhána na svobodě.
Mostečan ve věku 36 let byl obviněn ze stejného trestného činu a může být odsouzen až na pět let odnětí svobody. Kriminalisté ho přistihli na ulici, když zrovna přenášel svoji domácí laboratoř k výrobě psychotropní látky. To bylo zjištěno při následné odborné expertize, kam byly zajištěné předměty odeslány. Policie s ohledem na jeho pokračující trestnou činnost podala návrh na podnět na uvalení vazby, obviněný je nyní stíhán na svobodě.
Další obviněný, 34 letý muž z Mostu, měl toxikomanům obstarávat a zdarma poskytovat v několika desítkách případech drogu metamfetamin. I on může jít až na pět let do vězení. Pachatel je stíhán na svobodě.
V letošním roce v Mostě měl poskytovat drogu i 21 letý muž z Litvínova. Kriminalisté zjistili, že stimulační látku pervitin obviněný obstaral a pak zdarma předal několikrát jedné osobě. Muž je stíhán na svobodě.
Policie šetřila i případ podezřelé osoby mladší 18 let. Tu obvinila z provinění trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů a ohrožování výchovy mládeže, když měla poskytnout a nabízet jiné osobě marihuanu. 

 

vytisknout  e-mailem