Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Varování dálničních policistů

DÁLNICE D5 – Motoristé, přizpůsobte za deště rychlost jízdy! 

     Vytrvalý a někdy prudký příval deště způsobil řidičům komplikace na dálnici D5. Dle hlášení policistů dálničního oddělení Ostrov u Stříbra došlo při nepřízni počasí k několika dopravním nehodám. Jen dvě se staly na 95 kilometru u Nýřan a během dnešního dopoledne vyjížděli k několika dalším.
     Včera večer jel po 18 hodině  45letý řidič vozu značky BMW ve směru na Plzeň. Na 95 kilometru dálnice D5 nepřizpůsobil rychlost jízdy a na mokrém povrchu vozovky dostal smyk. Vůz se otočil kolem své osy a bokem pak narazil do svodidel. Ke zranění osob nedošlo, hmotné škody byly vyčísleny skoro na 350 tisíc korun. Další, 55letý řidič osobního vozu značky FORD Mondeo,   jel v daném úseku v opačném směru (Rozvadov) za deště dnes ráno po čtvrté hodině. I tento řidič nepřizpůsobil na mokrém povrchu vozovky rychlost, dostal smyk, přičemž se vozidlo převrátilo na střechu. Při nehodě došlo k lehkému zranění řidiče a hmotným škodám, které přesáhly 500 tisíc korun.
     Dopravní policisté apelují na řidiče, aby se nenechali počasím zaskočit a rychlost jízdy přizpůsobili nejenom svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu vozovky, ale i dalším okolnostem, které lze v souvislosti se změnami počasí předpokládat.
 
por. Bc. Jana Tomková
28.4.2015

vytisknout  e-mailem