Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Varování pro řidiče

Jihočeský kraj – I dnes počítejte s námrazou na silnicích. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Na celém území Jihočeského kraje platí i v dnešní den varování pro řidiče. Od rána do poledne bylo policistům nahlášeno již deset dopravních nehod.
 
Nejvážnější nehoda se stala ráno po páté hodině na křižovatce ulic Husova a J. Boreckého v Českých Budějovicích. Střetl se zde osobní automobil s dodávkou. Pravděpodobnou příčinou nehody bylo nedání přednosti, kdy řidič dodávky (19 let) narazil do osobního vozu značky Crysler, ve kterém jel řidič (37 let) a spolujezdec (35 let). Při nehodě utrpěl řidič dodávky vážná zranění a v současné době je v nemocnici v Českých Budějovicích na oddělení ARO. Ve druhém voze nebyl nikdo zraněn.
 
Pravděpodobně v důsledku náledí havaroval mezi Strakonicemi a Droužeticemi po osmé hodině ráno posypový vůz značky Scania. Převrátil se do zahrádkářské kolonie. Řidič vozu utrpěl lehké zranění. Při nehodě vznikla škoda, která byla předběžně vyčíslena na 2 miliony korun.
 
Příliš vysoká rychlost, nepřizpůsobení jízdy stavu a povaze vozovky a také alkohol, to byly hlavní příčiny dopravní nehody, ke které došlo v devět hodin ráno na silnici ve směru od Písku u odbočky na Vodňany. Řidič vozidla značky BMW sjel do příkopu, utrpěl lehké zranění. Policisté mu naměřili přes 0,6 promile alkoholu v dechu.
 
Policisté upozorňují řidiče, že ledovka se objevuje ve všech okresech našeho kraje a to především na silnicích II. a III. tříd. Pokud se svým vozem vyjedete, připravte se na to, že komunikace namrzají pouze místy a proto vás může, především v lesních úsecích, ledovka překvapit. Jezděte proto opatrně a uberte nohu z plynu.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz
16. prosince 2012

vytisknout  e-mailem