Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vášeň byla víc než zákon

Ulice metropole brázdil i přes zákaz řízení. Teď mu hrozí až tři roky vězení. 

Kriminalisté osmého oddělení prvního policejního obvodu získali poznatek, že dvaapadesátiletý řidič nedbá vysloveného zákazu řízení motorových vozidel. Dalším prošetřováním detektivové zjistili, že tento neřidič usedal za volant zřejmě proto, že nedokázal odolat pokušení povozit se v luxusním služebním vozidle.
 
Navíc toto auto opatřoval registračními značkami, jak českými, tak zahraničními, které byly v dřívější době odcizeny oprávněným uživatelům, a následně vyřazeny z příslušné evidence. Tím chtěl zabránit tomu, že by jakýkoliv úřad zjistili, kdo vozidlo, například při překročení nejvyšší povolené rychlosti řídí.
 
Jelikož se kriminalistům podařilo zjistit, ve kterých dnech tento muž usedal za volant, a že doslova objel nejen Prahu, ale téměř půl republiky, pozvali si ho na služebnu k podání vysvětlení. Tam se tento hříšník dostavil konkrétně třetího února. V ten den mu také vyšetřovatel sdělil, na základě zjištěných skutečností obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
Jelikož je dvaapadesátiletý muž stíhán na svobodě, mohl ze služebny odejít. Kriminalisté ale nevěřili jeho tvrzení, že k výslechu přijel městskou hromadnou dopravou, a proto se o tom chtěli přesvědčit osobně. A jejich pochybnosti se jim zanedlouho potvrdily. Obviněný si to totiž místo na zastávku namířil do nedaleké ulice, kde měl zaparkované luxusní vozidlo. To měl opět opatřeno kradenými a vyřazenými registračními značkami. Nic netuše do auta nasedl, a snažil se odjet. V tom mu ale zabránili ti samí kriminalisté, kteří ho nedlouho před tím obvinili z trestného činu. Proto neřidič putoval zpět na služebnu, kde mu policisté obvinění rozšířili o další delikt.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 6. 2. 2015

vytisknout  e-mailem