Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vazba

Písek - Mladý muž stačil během minulé středy provést tři případy krádeže, teď již čeká na další trestní řízení ve vazbě. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Písečtí kriminalisté v pátek řešili případ opakovaného přečinu Krádež, z kterého je důvodně podezřelý 29 letý muž z regionu, který se pravděpodobně ve dvou případech vloupal do lékáren v centru města nad řekou Otavou. Ve středu v noci nejprve rozbil skleněnou výplň výlohy, vnikl dovnitř, kde odcizil v pokladně nalezenou finanční hotovost, poté si ještě přibalil několik krabiček léků. Následně odešel stejnou cestou.
 
Za pár desítek minut se zaměřil na jinou lékárnu. Tudy se chtěl dostat přes sklepení, ale do samotné lékárny se nedostal.
Ještě téhož dne v podvečer v jednom z nákupních center odcizil potravinové a drogistické výrobky, které si uschoval za oděv a prošel s nimi přes pokladnu. Zde však neušel bedlivému oku pracovníka ochranky, který ho zadržel a přivolal místní policisty.
 
Ti v případu zjistili, že se muž posledně uvedeného činu dopustil, ačkoli byl v posledních třech letech za stejný skutek potrestán. Vzhledem k dalším zjištěným skutečnostem – vloupáním do lékáren – předali případ kriminalistům.
 
V pátek byla provedena realizace, předáno Usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci přečinů Krádež, Poškození cizí věci a Výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Zároveň podali kriminalisté na okresní státní zastupitelství návrh na vzetí do vazby, který byl v odpoledních hodinách akceptován.
 
por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz
16. března 2015

vytisknout  e-mailem