Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vazba je neminula!

TRUTNOVSKO - Série vloupání na Trutnovsku objasněna! 

Ve středu 7. září 2016 trutnovští kriminalisté zadrželi tři osoby, které policejní komisař stejný den obvinil z přečinu krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Jednalo se o dva muže ve věku devatenáct a dvacet let a o sedmnáctiletou dívku. Tu policisté díky věku propustili na svobodu. Svým jednáním se jako mladistvá totiž dopustila provinění.

Kriminalisté jim kladou za vinu, že se v jedenácti případech dopustili na Trutnovsku majetkové trestné činnosti, čímž poškozeným způsobili škodu ve výši 161 tisíc korun. Obvinění od konce srpna do tohoto pondělí násilím vnikali do objektů na Babí, Dolcích u Trutnova a v Žacléři. Protiprávním jednáním se zmocnili alkoholu, cigaret, potravin, jízdních kol, čtyřkolky a televizoru.
Dle slov obviněných po té některé odcizené věci zkonzumovali, jiné prodali a finanční prostředky využili pro svou potřebu.

Policejní komisař k rukám státního zástupce ve čtvrtek zaslal podnět na návrh vzetí obviněných do vazby. Soudce Okresního soudu v Trutnově v pátek 9. září 2016 toto akceptoval a rozhodl o tom, že muži budou stíháni vazebně.
V případě prokázání viny již trestaným mladíkům hrozí až 5letý pobyt za mřížemi.

Související články: Žacléř, Trutnov

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
9. 9. 2016, 11:45

vytisknout  e-mailem