Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vážná dopravní nehoda

Kladensko - Třináctiletého spolujezdce transportoval vrtulník LZS. 

     Včerejšího večera před 20. hodinou se stala na Kladensku mezi obcemi Jarpice a Lukov dopravní nehoda motocyklu Honda 125. Šestnáctiletý řidič motocyklu při projíždění mírné pravotočivé zatáčky nezvládl řízení a dostal smyk. Následně se svým motocyklem sjel mimo pozemní komunikaci, kde se střetl s telefoním sloupem a poté dopadli  na zem i se svým třináctiletým spolujezdcem, který neměl helmu. Oba účastníci dopravní nehody utrpěli těžká zranění. Šestnáctiletý mladík byl RZS převezen do slánské nemocnice a třináctiletý chlapec byl s vážným zraněním transportován vrtulníkem do motolské nemocnice v Praze. Dopravní nehoda je v šetření.

     V ranních hodinách kolem  6. hodiny dnešního dne,  řidič dosud nezjištěného nákladního vozidla nerespektoval červenou barvu na signalizaci železničního přejezdu u Kladna na silnici III.třídy č. 2385 a přerazil závoru. Na místě dopravní nehody nezastavil a pokračoval ve své jízdě dále. Toto podezřelé nákladní vozidlo projíždělo ve směru od obce Velká Dobrá na Kladno. O několik minut později po železniční trati projížděl vlak a byla zaměstnancem železnice zaznamenána přeražená závora ležící nedaleko tratě. Následkem nevhodného a neukázněného jednání podezřelého řidiče z nákladního vozidla, můžeme hovořit o velkém štěstí, že  nedošlo k žádnému zranění osob. Na místo železničního přejezdu se dostavili zaměstnanci Českých železničních drah, aby závoru opravili a byl bezpečně plně zprovozněn průjezd přes železniční přejezd. Policisté dopravní nehodu prošetřují a po podezřelém pachateli intenzivně pátrají.

Dodatek k dopravní nehodě

Policisté dopravní nehodu na železničním přejezdu nedaleko Kladna  prošetřují. Kdo je viníkem, který nerespektoval signalizaci na železničním přejezdu  je v současné době nadále předmětem šetření. Policie prošetřuje několik možných verzí. K případu této dopravní nehody byly zaznamenány  další nové poznatky. 

Policie žádá svědky této dopravní nehody, ke které došlo na železničním přejezdu dne 30. prosince 2013 kolem 6. hodiny , kdy byla přeražena závora vozidlem v době, kdy byla v provozu světelná signalizace s červenou barvou. Především se jedná o cestující, kteří cestovali v linkovém autobuse v 6. hodin na trase Velká Dobrá - Kladno a dále cestující z vlaku - rychlík Rakovník - Praha, aby poskytli informace na Dopravní inspektorát Kladno na tel. linku 974 873 250 nebo na linku 158. 

 

30. prosince 2013 

nprap. Jana Šteinerová  

vytisknout  e-mailem