Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vážná dopravní nehoda

Ve čtvrtek dne 24. března krátce před půl jednou odpolední došlo na prvním kilometru dálnice D1 ve směru do Prahy k vážné dopravní nehodě.  

Událost se stala ve chvíli, kdy řidič osobního motorového vozidla jedoucí po této komunikaci v pravém jízdním pruhu dával přednost řidiči jiného osobního motorového vozidla jedoucím v připojovacím jízdním pruhu. Při tomto manévru zpomalil, bohužel tak nešťastně, že řidič kamiónu jedoucí za ním, musel prudce brzdit. Brzdit začalo také osobní motorové vozidlo za ním. Další kamión, který jel za osobním vozem, strhl řízení vpravo, aby se vyhnul srážce. Poslední kamión v koloně ale zabrzdit nestačil a osobní vozidlo zatlačil pod první kamion. Jeho řidič tak zůstal zaklíněn a vyprostili ho až hasiči. Zranění utrpěl také jeden řidič kamiónu. Oba skončili v nemocnici.
 
Z důvodu této události se v této oblasti značně zkomplikovala doprava a začaly se tvořit dlouhé kolony. Osobní vozidla odkláněli policisté ulicemi Opatovská a Chilská, objízdná trasa pro nákladní dopravu nebyla stanovena. Po více než hodině byl zprůjezdněn levý jízdní pruh a po více než dvou hodinách dva jízdní pruhy. Zcela by měla být tato komunikace zprůjezdněna kolem půl páté odpoledne. Příčinu této události vyšetřuje Odbor vyšetřování dopravních nehod.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 24.3.2011    

vytisknout  e-mailem