Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vážná dopravní nehoda - dodatek ze dne 1. března 2012

JIČÍNSKO - Řidič srazil dítě na přechodu pro chodce a poté ujel 

Dodatek k dopravní nehodě ze dne 1. března 2012
 
V souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo ve středu 29. února krátce před půl osmou ráno před základní školou v Železnici, žádají policisté o pomoc motoristy, kteří Železnicí projížděli. Neznámý řidič jedoucí pravděpodobně osobním vozidlem Citroën C4 Picasso modré metalické barvy zde srazil na přechodu pro chodce pětiletého chlapce. Policie žádá řidiče, kteří daným úsekem projížděli v době od 07:10 do 07:30, aby se přihlásili na linku tísňového volání 158 nebo přímo na telefonní číslo 974 533 101.
 
Výzva je určena řidičům, kteří jeli jak  ve směru od Jičína na Lomnici nad Popelkou, tak i v opačném směru. Neznámý řidič nemusel po střetu pokračovat na Jičín, ale mohl odbočit na Soběraz, Radim a Úlibice. Proto policisté žádají o pomoc i ty motoristy, kteří touto lokalitou projížděli a mohli si  uvedeného vozidla všimnout.
 
 
 
Ve středu 29. února
došlo v půl osmé ráno v Železnici k dopravní nehodě, při které neznámý řidič pravděpodobně osobním vozidlem Citroën C4 Picasso modrozelené nebo stříbrné barvy srazil na přechodu pro chodce pětiletého hocha, kterého doprovázela jeho matka. Chlapce zachytil pravou přední částí vozu a následně odhodil do vzdálenosti 11,5 metru. Při nehodě utrpěl hoch zranění, se kterým byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Řidič nezastavil a z místa nehody ujel směrem na Jičín.
 
Policisté žádají svědky, kteří by k uvedenému vozidlu -  pravděpodobně Citröen C4 Picasso modrozelené nebo stříbrné barvy s poškozenou pravou přední částí - mohli podat jakoukoliv informaci, aby tak učinili na linku tísňového volání 158 nebo přímo na telefonní číslo 974 533 101. 
 
Řidiči hrozí za přečiny ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku trest odnětí svobody až na pět let. 
 
nprap. Hana Klečalová
29. února 2012 v 12:50
Odkazy do noveho okna

Citroën C4 Picasso

Citroën C4 Picasso 

Detailní náhled

Citroën C4 Picasso

Citroën C4 Picasso 

Detailní náhled

Citroën C4 Picasso

Citroën C4 Picasso 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem