Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vážná dopravní nehoda na „karlovarce“

RAKOVNICKO – Pro zraněnou řidičku přiletěl vrtulník. 

Na silnici I. třídy č. 6, mezi obcemi Hořovičky a Hořesedly, došlo 3. dubna 2018, krátce po třinácté hodině k vážné dopravní nehodě, konkrétně k čelnímu střetu osobního vozidla s nákladní soupravou.

Osmašedesátiletá řidička osobního vozidla Hyundai jela ve směru od Prahy na Karlovy Vary, přičemž u obce Hořovičky z dosud nezjištěných příčin přejela částečně do protisměru, kde bočně narazila do vozidla jedoucího z protisměru, jehož řidič ale pokračoval dál, aniž by zastavil. Řidička ale pokračovala v jízdě protisměrem dál a následně se čelně střetla s protijedoucí nákladní soupravou. Řidič kamionu se snažil střetu zabránit tím, že začal prudce brzdit a sjel na krajnici, avšak střetu s osobním vozidlem se mu nepodařilo zabránit. Nákladní souprava vlivem následného nárazu se převrátila na pravý bok do silničního příkopu. Vozidlo Hyundai bylo nárazem odhozeno do kovových svodidel.

Během dopravní nehody utrpěla 68letá řidička těžké zranění, s nímž byla vrtulníkem transportována do jedné z pražských nemocnic. Řidič nákladní soupravy vyvázl bez zranění.

Okolnosti a příčina této dopravní nehody jsou v šetření dopravních policistů.

Způsobená škoda na vozidlech přesáhla 600 tisíc korun českých.

nprap. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
4. dubna 2018

vytisknout  e-mailem