Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vážná dopravní nehoda na Kladensku

KLADENSKO - Spolujezdec mimo nákladní vozidlo utrpěl vážné zranění. 

 

Dopravní policisté z inspektorátu v Kladně o velikonoční pondělí dne 28. března 2016 vyjížděli k prošetření dopravní nehody, která se stala několik minut před dvanáctou hodinou v areálu firmy v obci Stehelčeves.

Dvaceti šestiletý řidič z okresu Děčín usedl pod vlivem alkoholu za volant nákladního vozidla značky MAN. V areálu firmy začal s tímto vozidlem couvat, i přestože se v této době v prostoru pravé části kabiny mimo vozidlo na stupačce nacházel dvaceti šestiletý muž držící se za zpětné zrcátko. Při couvání došlo k nárazu pravou částí vozidla MAN do zde zaparkované nákladní soupravy značky Mercedes – Benz.  Vlivem tohoto nárazu se spolujezdec nacházel mezi kabinou a návěsem těchto dvou nákladních souprav a následkem tohoto střetu došlo k pádu spolujezdce na komunikaci.

Při dopravní nehodě byl tento nezajištěný spolujezdec vážně zraněn a převezen sanitním vozidlem rychlé záchranné služby do jedné z pražských nemocnic k hospitalizaci.

Policisté po příjezdu na místo dopravní nehody provedli u řidiče dechovou zkoušku, která byla s pozitivním výsledkem přes jedno promile alkoholu v dechu. Řidič byl vyzván k dalšímu lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. Podezřelý řidič se podrobil pouze dalšímu lékařskému vyšetření a odběr biologického materiálu po řádném poučení a bez udání důvodu odmítl.  Na místě dopravní nehody byla řidiči zakázána další jízda a byl mu i zadržen řidičský průkaz. Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že v průběhu měsíce března 2016  bylo ukončeno platné osvědčení technické kontroly nákladního vozidla.

Dopravní nehoda je nadále v šetření.  Případ této dopravní nehody byl předán na službu kriminální policie a vyšetřování. Řidič nákladního vozidla je nyní podezřelý z trestných činů ublížení na zdraví z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

29. března 2016

vytisknout  e-mailem