Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vážná dopravní nehoda tří vozidel

KLADENSKO - Při dopravní nehodě zasahoval vrtulník Letecké záchranné služby. 

Kladenští policisté nyní prošetřují dopravní nehodu, která se stala v pátek v podvečerních hodinách 14. března 2014, při které byl vážně zraněn dvaceti dvouletý mladík a tři ostatní účastníci byli zraněni lehce. Podezřelý dvaceti šestiletý řidič byl na místě dopravní nehody  zadržen a nyní je obviněný z trestných činů ublížení na zdraví, maření úředního rozhodnutí a obecné ohrožení. V současné době je ve vazební věznici Praha Ruzyně. 
 
Při prováděné kontrolní činnosti v ulicích Kladna policejní hlídka v pátek 14. března 2014 krátce po 18. hodině zastavovala ke kontrole v ulici ČSA v místech nedaleko kladenské nemocnice osobní vozidlo Alfa Romeo, jehož řidič nebyl připoután bezpečnostním pásem. Zastavovaný řidič nerespektoval pokynů policejní hlídky a v daném místě nezastavil a začal ujíždět centrem města Kladna. Ve vozidle se nacházela na předním sedadle ještě spolujezdkyně. Policisté podezřelého řidiče začali pronásledovat služebním vozidlem se zapnutou světelnou a zvukovou signalizací. Řidič při své riskantní jízdě nedodržoval žádné předpisy silničního provozu. První dvě křižovatky projel na červenou a ujížděl ulicí Pod Zámkem ve směru ulic Dubská, Vrapická a Libušina. Po celou dobu se pohyboval vysokou rychlostí a touto nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Podezřelý muž při jízdě nereagoval na výstražný zvukový a světelný signál s nápisem STOP  POLICIE pronásledujícího  policejního vozidla, ale ani na pokyn dalších policejních hlídek, které se mu snažily zabránit v této riskantní jízdě a zastavit ho. Z Libušiny ulice podezřelé vozidlo vjelo na výjezd z Kladna ve směru na obec Buštěhrad. Na křižovatce nedaleko lesního porostu Boroviny, řidič vozidla Alfa Romeo při vysoké rychlosti nezvládl řízení a vjel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozidlem Škoda Fabia. Poté ještě došlo ke střetu s vozidlem VW Passat. Po nárazu vozidlo sjelo mimo komunikaci do lesního porostu a začalo hořet.
Policisté oddělení hlídkové služby, kteří byli jako první na místě dopravní nehody ihned začali vyprošťovat zraněné osoby a hasit hořící vozidlo.  Z hořícího vozidla policisté vyprostili zaklíněnou spolujezdkyni a dvaceti dvouletému  řidiči poskytli první pomoc před příjezdem záchranné služby.
 
Vážná zranění utrpěl dvaceti dvouletý řidič z vozidla Škoda Fabia, který byl s několika těžkými zraněními transportován vrtulníkem Letecké záchranné služby do jedné z pražských nemocnic.
Ujíždějící řidič a jeho spolujezdkyně utrpěli poranění lehčího charakteru, s kterým byli převezeni sanitním vozem Rychlé záchranné služby do kladenské nemocnice. Řidič z VW Passat byl zraněn lehce a nepožadoval ošetření.
 
Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že dvaceti šestiletý řidič má vysloven platný zákaz řízení do října letošního roku.
Řidič byl na místě dopravní nehody vyzván policisty k dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem. Zkoušku testem na omamné látky a odběr biologického materiálu podezřelý muž odmítl.
 
Silnice byla na trase Kladno – Buštěhrad plně uzavřena. V současné době je dopravní nehoda předmětem šetření.
 
 
Kladenští  policisté během čtrnácti dnů zaznamenali již tak druhý případ neukázněného řidiče, který nerespektoval pokynu policejní hlídky a nezastavil tak své vozidlo. Místo zastavení oba řidiči sešlápli plyn a vysokou rychlostí ujížděli před policisty a svou riskantní jízdou ohrožovali ostatní účastníky silničního provozu, neboť nerespektovali žádné předpisy silničního provozu. První případ se stal 2. března 2014, kdy řidič při kontrolní činnosti nezastavil a začal ujíždět z obce Kamenný Most. Jeho nebezpečnou jízdu se policistům podařilo ukončit až v obci Buštěhrad, kde byl policejními hlídkami zadržen. Dechová zkouška byla negativní, ale zkoušku testem na omamné látky odmítl. Případ je v šetření.
 
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
17. března 2014

vytisknout  e-mailem