Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vážná nehoda kamionu a vlaku

ZLÍNSKO: Řidič stihnul vyskočit. 

Ve Spytihněvi na Zlínsku se stala vážná dopravní nehoda, jejíž následky se budou odstraňovat ještě několik hodin. Srazilo se tady nákladní auto a rychlík, který jel ve směru z Olomouce do Brna.
Z prvních informací si dopravní policisté udělali následující obrázek o průběhu nehody: Řidič nákladního vozu vjel na železniční přejezd v okamžiku, kdy se začaly zvedat závory, ale stále bylo podle svědků spuštěné světelné a zvukové signalizační zařízení. Závory šly v zápětí opět dolů a nákladní auto „uvěznily“ na přejezdu. Padesátiletý řidič naštěstí stihnul včas vyskočit. Rychlík nákladní auto totálně zničil. Návěs se odpojil a odletěl na nádražní budovu, kterou výrazně poničil. Bylo velké štěstí, že tam zrovna nikdo nestál. U vlakové soupravy vykolejila lokomotiva, ostatní vagony zůstaly na kolejích. Zranění nemáme zatím nahlášeno ani u lidí z vlaku. Řidič náklaďáku měl negativní dechovou zkoušku.
Škody zatím vyčísleny nejsou, už teď je ale jasné že vyšplhají do statisíců korun. Cestující musejí počítat se značným zdržením, provoz na trati je v tuto omezen.
 

8. června 2011, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem