Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vážná nehoda, krádeže

KARLOVARSKÝ KRAJ - Nebezpečné vyhrožování 

Nová Role - Vloupal se do zahrádky
 
Policisté z Nové Role sdělili 12. 11. 2012 podezření z přečinu krádeže 27letému muži. V říjnu letošního roku měl podezřelý vniknout do zahrádky, ze které měl odcizit dámské horské kolo, elektrické nůžky na živý plot, plynový gril, propanbutanovou láhev a sadu klíčů. Dle odborného vyjádření měl podezřelý způsobit škodu ve výši 5 500 Kč. Policisté řeší případ ve zkráceném přípravném řízení. V případě prokázání viny hrozí muži až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Karlovy Vary - Úvěrový podvod
 
Z přečinu úvěrového podvodu byl obviněn 26letý muž z Karlových Varů. Obviněný měl v prodejně s elektronikou uzavřít úvěrovou smlouvu na nákup televizoru v hodnotě 17 500 Kč. Muž se zavázal k devíti splátkám, každá ve výši 1750 Kč měsíčně. Muž navíc ve smlouvě uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání i výši příjmu. Do dnešní doby uhradil pouze 4 splátky. Obviněnému hrozí až dva roky odnětí svobody.
 
Sokolovsko - Napadl svoji matku
 
Kriminalisté sdělili 35letému muži obvinění z přečinu výtržnictví. Muž měl dne 9. listopadu 2012 v odpoledních hodinách v Kynšperku nad Ohří na místě veřejnosti přístupném srazit k zemi svoji matku a napadat ji údery rukou do obličejové části. Matce se podařilo z místa utéct a přivolat policii. Syn své matce měl způsobit zranění v obličejové části. I přes takovýto útok nedala matka souhlas s trestním stíháním svého syna za ublížení na zdraví. Policie se i přesto případem zabývá, jelikož k napadení došlo na místě veřejnosti přístupném a tak bylo 35letému útočníkovi sděleno obvinění pro výtržnictví. Obviněný byl již v posledních třech letech za výtržnictví odsouzen a potrestán Okresním soudem v Sokolově. V případě prokázání viny může soud obviněnému uložit až tříletý trest odnětí svobody.
 
Kradl radiátory a trubky
 
Z přečinu krádeže si převzal 12. listopadu 34letý muž záznam o sdělení podezření z přečinu krádeže a poškozování cizí věci. Policisté muže podezřívají hned ze dvou různých krádeží. V Dolním Rychnově měl podezřelý jako nájemce bytu odmontovat z pokojů radiátory a odstřihnout přívodní potrubí. Na chodbě domu dále odstřihl ve zdi obnažené vedení potrubí. Druhý případ se měl stát také v Dolním Rychnově, kdy měl podezřelý vypáčit protipožární dveře, vniknout do soukromého objektu, ke opět měl zcizit trubky, radiátory, sanitární keramiku, pákové baterie, hasicí přístroj aj. Celková škoda na odcizených a poničených věcech je vyčíslena na částku 66 500 Kč. V případě odsouzení hrozí podezřelému až 5letý trest odnětí svobody.
 
Studánka - Vážná dopravní nehoda
 
K vážné dopravní nehodě došlo 13. 11. 2012 v 22:00 hodin na silnici II. třídy v obci Studánka. Řidič osobního vozidla Opel z doposud nezjištěných příčin při projíždění levotočivé zatáčky přejel do protisměru, kde se v levém jízdním pruhu čelně střetl s osobním vozidlem Renault (vizi obrázek dopravní nehoda). Při střetu došlo k vážnému zranění řidiče Oplu, který byl letecky transportován do nemocnice v Plzni. Se svými zraněními byla také řidička Renaultu letecky transportována do nemocnice. Policisté se nadále dopravní nehodou zabývají. 
Aš - Nebezpečné pronásledování a vyhrožování
 
Chebsko - Nebezpečné pronásledování a vyhrožování
 
Z nebezpečného pronásledování a vyhrožování je obviněn 26letý muž. Obviněný měl opakovaně pronásledovat svoji bývalou ženu. Muž se měl například dožadovat, aby ho žena vzala zpět, když prosbám nevyhověla, napadal ji verbálními útoky, psychicky ji vydíral a zasílal SMS zprávy, kde ji vyhrožoval ublížením na zdraví nebo také usmrcením. Několikrát měl obvinění rozbít skleněnou výplň okna u přízemního bytu. Také poničil její osobní automobil. Dokonce také poškozenou fyzicky napadl na ulici.
Šestadvacetiletý muž byl zadržen. Policisté podali návrh na vzetí do vazby. V současné době je v policejní cele, kde čeká na soudní řízení. V případě prokázání viny hrozí obviněnému až tříletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
13. listopadu 2012
Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem