Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vážná nehoda na "11"

HRADECKO - Kamion narazil do tří stojících vozidel. 

Dnes krátce po šesté hodině ranní jsme přijali oznámení o dopravní nehodě dvou nákladních a dvou osobních vozidel, která se stala na silnici I/11 u obce Lhota pod Libčany. K nehodě došlo pravděpodobně tak, že řidič kamionu značky Scania s návěsem jedoucí od Hradce Králové nedobrzdil a zezadu narazil do stojících vozidel, která čekala na zelenou. Na semaforu zastavil nejprve kamion, za ním stál Renault Megane, v kterém byli tři cestující, a za ním Peugeot s dvěma cestujícími. Při nehodě se zranilo 6 osob, které byly převezeny do nemocnice s vážným zraněním. 
Pouze jednoho řidiče a to řidiče kamionu značky DAF mohli policisté podrobit dechové zkoušce, která byla negativní. U ostatních byl z důvodu zranění nařízen odběr krve.
Silnice byla zcela neprůjezdná. Policisté odkláněli dopravu po vedlejších komunikacích. Provoz byl po odtahu všech vozidel a uklizení silnice obnoven po cca 5,5 hodinách. Kamion, který do aut narazil, převážel 23 tun železných trubek, které se musely přeložit. Tento kamion bude podroben znaleckému zkoumání proto, zda nedošlo k technické závadě.
Škoda na vozidlech byla odhadnuta na téměř 1 milion korun.
Přesnou příčinu dopravní nehody vyšetřují hradečtí policisté.

por. Iva Kormošová
26.7.2018, 12.00

Odkazy do noveho okna

1/11

25.7. Libčany 

Detailní náhled

1/11

25.7. Libčany 

Detailní náhled

1/11

25.7. Libčany 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem