Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vážná nehoda na silnici I/35 - aktualizace

LIBEREC - Policisté odklánějí dopravu. 

Po bezmála třech hodinách byly na čtyřicátém kilometru silnice I/35 již zprůjezdněny dva jízdní pruhy - levý a střední. V současné době probíhá překládka nákladu z odstaveného a nehodou poškozeného nákladního vozu. O průjezdnosti dvou jízdních pruhů informuje řidiče dopravní značení, které zajistil správce kouminakce.

Policisté budou i nadále prošetřovat, jaká byla příčina nehody, při níž zemřel 48letý muž. Podle posledních informací přejel  vozem i výstražný trojúhelník, který upozorňoval na odstavený nákladní vůz a následně naboural i do nákladního vozu. Zda řidič výstražný trojúhelník přehlédl nebo zda je na vině zdravotní indispozice řidiče není v tuto chvíli vůbec zřejmé. Více informací budou mít policisté po provedené soudní pitvě. Událost si v nejbližší době převezme Služba kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Liberec, která bude zjišťovat celý nehodový děj i jeho okolnosti.

Na území Liberce je to první dopravní nehoda se smrtelnými následky, v celém kraji pak od počátku roku evidujeme dvě nehody. První se stala 12. února 2013 na teritoru Územního odboru Semily.

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
3. 4. 2013

________________________________________________________________________________

AKTUÁLNĚ

Na čtyřicátém kilometru ve směru z Turnova na Liberec došlo krátce před desátou hodinou dopoledne k vážné dopravní nehodě. Řidič Škody Octavie narazil zezadu do nákladního vozu s návěsem, který jeho řidič odstavil z důvodu poruchy na krajnici. Osobní auto zůstalo i s řidičem zaklíněné pod návěsem. Podle posledních informací se již podařilo řidiče vyprostit, nehodu ale bohužel nepřežil. K nehodě došlo ve chvíli, kdy řidič nákladního vozu umisťoval za odstavený návěs výstražný trojúhelník.

Z důvodu vyšetřování nehody museli policisté uzavřít všechny tři jízdní pruhy ve směru na Liberec (v místech tzv. paceřického kopce). Na místě jsou jak policisté ze skupiny dopravních nehod, tak i krajské dopravní družstvo a policisté z Obvodního oddělení Hodkovice, kteří odklánějí dopravu přes Jílové.

O vážné dopravní nehodě na silnici I/35 jsou motoristé informováni i prostřednictvím světelných informačních tabulí


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
3. 4. 2013

vytisknout  e-mailem