Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vážná nehoda si vyžádala 7 zraněných

NÁCHODSKO – První pomoc poskytovala policistka na rodičovské dovolené. 

V neděli 9. října došlo v půl jedné odpoledne na křižovatce v obci Nahořany k dopravní nehodě. Podle dosavadních informací měl zřejmě řidič automobilu Citroen Berlingo jedoucí ve směru od Roztok nedat přednost osobnímu vozidlu Volvo jedoucímu od Městce na Slavětín. Při střetu došlo k převrácení osobního automobilu Volvo přes střechu a k jeho odmrštění do příkopu.

Na místě byla jako první policistka, která je v současné době v záloze z důvodu rodičovské dovolené, ovšem v danou chvíli projížděla místem nehody. Nebála se vzít celou situaci aktivně do svých rukou, zmobilizovala přítomné a po vyhodnocení situace a stavu všech zraněných poskytla první pomoc ženě, která byla v bezvědomí. Ženu se snažila stabilizovat na základě instrukcí dispečera záchranné služby až do příjezdu lékařů.

Na místě následně zasahovaly všechny složky IZS. Do péče lékařů bylo předáno 6 lidí a 1 osoba byla letecky transportována do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Policisté s řidiči provedli orientační dechové zkoušky, které měly negativní výsledky. Výše škody byla předběžně odhadnuta na bezmála 300 tisíc korun. Veškeré okolnosti nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování náchodských policistů.

por. Mgr. Lucie Konečná
10.10.2022, 11:15hod.

Odkazy do noveho okna

policistka

policistka 

Detailní náhled

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem