Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vážná nehoda u Dobroměřic

LOUNY - Zraněného cyklistu převážel vrtulník do nemocnice. 

V úterý, krátce před 17. hodinou, se na křižovatce silnice III. třídy č. 25013 a místní komunikace u firmy Massey Ferguson v Dobroměřicích u Loun odehrála vážná dopravní nehoda mezi osobním vozidlem a cyklistou. K nehodě došlo poté, co cyklista (75. ročník) jedoucí po místní komunikaci nedal na křižovatce přednost osobnímu vozidlu zn. Citröen Berlingo. Následkem toho došlo ke střetu pravé přední části vozidla a levého boku jízdního kola. Při nehodě utrpěl cyklista těžké zranění a letecky byl transportován do nemocnice. U řidiče osobního automobilu (95. ročník) provedli policisté dechovou zkoušku s negativním výsledkem. U cyklisty byl na případné zjištění alkoholu proveden odběr krve v nemocnici. Příčiny a okolnosti této dopravní nehody jsou nyní předmětem dalšího šetření.
 
Kradli kovové autodíly
 
Policisté objasnili krádež kovových autodílů z jedné firmy v Podbořanech, ke které došlo koncem srpna letošního roku. Tento skutek má na svědomí dvojice tamních mužů ve věku 40 a 53 let, která tehdy vnikla na dvůr autodílny a vyhlédla si použitý kovový materiál v hodnotě 45 500 Kč. Následně jej odcizila a zpeněžila ve sběrných surovinách. Část odcizených autodílů policisté v kovošrotu zajistili. Oběma mužům sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže spáchaného ve formě spolupachatelství. Po provedených úkonech je propustili na svobodu.
 
Pokusil se ukrást auto
 
Dramatická událost se odehrála v pondělí dopoledne ve Veltěžích u Loun. Jednatřicetiletý muž z Loun vnikl po rozbití okna dveří zavazadlového prostoru do osobního vozidla zn. Opel Vectra, které bylo zaparkováno na polní cestě. Zřejmě se chtěl auta zmocnit. Poté, co utrhl plastové páky a kryt kabeláže od volantu, byl přistižen majitelem vozidla. Zloděj se však nemínil vzdát a s nožem v ruce požadoval vydání klíčů od auta. Poškozený společně s manželkou, která následně přiběhla k autu, z místa utekli a čekali na přivolané policisty. Těm se podařilo mladého muže zadržet. Převezli jej na služebnu a ve věci zahájili úkony trestního řízení. Policejní komisař jej poté obvinil z trestných činů loupeže a pokusu krádeže. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu až desetileté odnětí svobody. Obviněný je vyšetřován na svobodě.
 
V Lounech zmizelo na 40 kanálových poklopů
 
Lounští policisté se zabývají krádeží roštů kanalizačních vpustí, které odcizil neznámý pachatel v minulých týdnech na různých místech města Loun. Celkem zmizelo 38 roštů v celkové hodnotě 107 540 Kč. Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení a policie po pachateli-ích pátrá.
 
Pohrdal soudem
 
Mladý muž, který si v současné době odpykává trest za své protiprávní jednání, se zřejmě ve věznici moc nenapravil a slušné chování mu nic neříká. Když byl totiž předvolaný jako svědek k Okresnímu soudu v Lounech, opakovaně se k justici choval urážlivě a odmítal vypovídat. Své závadové chování nezměnil ani po důrazném napomenutí soudu. Vykoledoval si proto další trestní stíhání, tentokrát  pro přečin pohrdání soudem. Za tento skutek ukládá trestní zákoník až dvouleté odnětí svobody.  
 
Krádež nářadí
 
Oplocení rodinného domu v Jungmannově ulici v Žatci překonal v minulých dnech dosud nezjištěný pachatel. Dostal se na pozemek, kde se vloupal do zajištěné kolny a z ní poté odcizil motorovou pilu v hodnotě 8 000 Kč.
 
Další krádež nářadí byla ve středu nahlášena i z rekonstruovaného domu v Cítolibech. Dosud nevypátraný zloděj dům prohledal a odcizil elektrické nářadí a vodovodní baterie. V tomto případě vyčíslil majitel škodu na 10 000 Kč. Oba tyto případy nyní šetří policie a po pachatel-ích pátrá.
 
Policisté pátrali po seniorovi
 
Týden pátrali policisté po starším muži z Loun, kterého sousedé již delší dobu neviděli a ani si nevyzvedával poštu ve své schránce. Hasiči násilím otevřeli jeho byt s negativním výsledkem, policisté společně s městskými strážníky provedli šetření v okolních nemocnicích, šetření u příbuzných a známých, ale bez kladného výsledku. Dále propátrávali okolí bydliště, přilehlý terén a málo dostupná místa veřejnosti, ptali se sousedů a pátrání rozšířili za hranice města. Jejich úsilí nakonec přineslo kladný výsledek. Opakovanou prověrkou dostupných adres se pohřešovaného podařilo vypátrat. Živý a zdravý byl nalezen v rodinném domku u své dcery v jedné obci poblíž Loun.  
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 3. října 2013

vytisknout  e-mailem