Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vážná nehoda u Kozel

LOUNY - Zraněného řidiče transportoval do nemocnice vrtulník. 

Minulý týden se na silnicích lounského okresu odehrály vážné dopravní nehody. Poté, co v úterý přišli při tragické nehodě na Lubenecku o život tři lidi a dva utrpěli těžkou újma na zdraví (více zde), se další vážná nehoda, u které zasahoval i vrtulník, udála v sobotu u obce Kozly. Kolem desáté hodiny dopoledne nedal řidič osobního automobilu zn. Hyundai, jedoucí od obce Chrámce, přednost v jízdě vozidlu zn. Škoda 105, které jelo po hlavní silnici od Bíliny na Kozly. Při nehodě utrpěl nejvážnější zranění řidič hyundaie (34. ročník) a do nemocnice byl přepraven vrtulníkem. Lehčí újmu na zdraví utrpěl i řidič škodovky (32. ročník) a spolujezdkyně řidiče v OA Hyundai (34. ročník). Dechová zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní. Kolem poledne byl na komunikaci plně obnoven provoz. Nehoda je v dalším šetření lounských policistů.

Za krádež obviněn

Z trestného činu krádeže obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování 21letého mladíka z Lounska, který v lednu odcizil z volně přístupné skladovací plochy u objektu dílny jedné firmy v Leněšicích na Lounsku listová pera na nákladní automobil, hydraulický rozvaděč, ventilátor štěpkovače a profilový hutní materiál. Svým počínáním tak způsobil poškozené firmě škodu za bezmála 13 000 Kč. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Auto bez kol

Krádež čtyř plechových disků včetně zimních pneumatik byla policistům nahlášena v sobotu dopoledne z lounské ulice Karla Stanislava Sokola. U zde zaparkovaného automobilu zn. Škoda Octavia odcizil dosud neznámý pachatel všechna kola. Svým jednáním tak způsobil škodu za 30 000 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin poškození cizí věci, po pachateli pátrá.

Řídil neoprávněně

Do 27. ledna roku 2015 nesmí řídit žádná motorová vozidla 26letý muž z Chomutovska. I když mu tento zákaz vyslovil Městský úřad v Litoměřicích, mladík si z něj hlavu nedělal a klidně usedl za volant vozidla zn. Fiat Ducato. Když jej policisté kontrolovali v neděli brzy ráno v Malnicích u Postoloprt, zjistili, že řídí neoprávněně. Předvedli jej proto na policejní služebnu a tam mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu. 

Auta se kradla v Lounech i v Žatci

Ze čtvrtka na pátek odcizil dosud nezjištěný pachatel v lounské ulici Františka Chlouby zaparkovaný osobní automobil zn. Renault Megane. Způsobená škoda činí 161 500 Kč.

Další vůz byl odcizen z pátku na sobotu v Dukelské ulici v Žatci. Jednalo se o osobní automobil zn. Škoda Octavia. Poškozený škodu vyčíslil na 66 000 Kč.

A v žatecké ulici Volyňských Čechů zmizel ve stejnou dobu i zaparkovaný vůz zn. Seat Toledo. V tomto případě byla škoda odhadnuta na 53 000 Kč.

Policisté po všech odcizených vozidlech vyhlásili celostátní pátrání a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže. Rovněž tak pátrají po pachateli-ích uvedených skutků.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 31. března 2014

 

vytisknout  e-mailem