Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vážné dopravní nehody o víkendu

KLADENSKO – Tři dopravní nehody si vyžádaly dvě smrtelná a pět těžkých zranění. 

Dopravní policisté z kladenského inspektorátu v odpoledních hodinách vyjížděli v sobotu 18. listopadu 2017  k třem vážným dopravním nehodám, které se staly na území okresu Kladno.

První dopravní nehoda byla oznámena krátce před patnáctou hodinou v Kladně na křižovatce ulic Dukelských hrdinů, Slánská a Pod Zámkem, kde se střetla tři osobní vozidla. Třiatřicetiletý muž byl řidičem osobního vozidla značky Dacia, ve kterém  byla čtyřčlenná posádka včetně dvou dětí. V druhém vozidla značky Hyundai cestovala ve věku sedmasedmdesát let řidička, která utrpěla zranění těžkého charakteru a byla převezena posádkou ZZS do kladenské nemocnice k hospitalizaci. Posledním účastníkem této dopravní nehody byl osmapadesátiletý řidič se spolujezdkyní z osobního vozidla Peugeot .

Policisté vyzvali řidiče k provedení dechových zkoušek, které byly s negativními výsledky a alkohol byl na místě dopravní nehody vyloučen u všech tří řidičů. Ostatní účastníci dopravní nehody neutrpěli žádné zranění.  Při prvotním šetření dopravní nehody byla průjezdnost na silnici omezena.

V 15.30 hodin se téhož dne stala na Kladensku další dopravní nehoda, a to v katastru obce Velká Dobrá. Při dopravní nehodě se střetlo osobní vozidlo Škoda Fabia s cyklistkou na silnici III. třídy č. 2385. Policisté vyzvali jednačtyřicetiletého řidiče k dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem. Čtyřiasedmdesátiletá cyklistka utrpěla těžké zranění a byla převezena do kladenské nemocnice vozidlem ZZS. Alkohol byl vyloučen i u cyklistky provedenou dechovou zkouškou. K žádnému jinému zranění osob nedošlo. Předběžná škoda byla vyčíslena na částku 25 000,-Kč.     

Vážná dopravní nehoda byla oznámena dvacet minut před sedmnáctou hodinou taktéž 18. listopadu 2017 na pozemní komunikaci č.116 nedaleko obce Běleč na Kladensku. Při dopravní nehodě se střetla dvě osobní vozidla. Tato dopravní nehoda si vyžádala dvě smrtelná a tři těžká zranění.

V osobním vozidle Renault Megane cestovala tříčlenná posádka.  Čtyřiašedesátiletý řidič a dvaasedmdesátiletá spolujezdkyně  utrpěli vážná zranění neslučitelná se životem, kterým na místě dopravní nehody podlehli. Druhý spolujezdec z tohoto vozidla  ve věku dvaačtyřicet let byl letecky transportován do jedné z pražských nemocnic s těžkým zraněním.  Ve druhém osobním vozidle značky Škoda Fabia byla dvoučlenná posádka. Jednadvacetiletý řidič s těžkým zraněním a osmnáctiletá spolujezdkyně se zraněním lehčího charakteru byli transportováni posádkou ZZS do motolské nemocnice v Praze.

Vzhledem k velmi vážným zraněním nebylo možné při dopravní nehodě provést dechové zkoušky a z těchto důvodů byl proveden odběr biologického materiálu. Pozemní komunikace byla v době šetření uzavřena.

Co bylo příčinou těchto tří dopravních nehod s vážnými a těžkými zraněními je nadále předmětem šetření kladenských dopravních policistů a služby kriminální policie a vyšetřování Kladno.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

20. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem