Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Vážné popálení nezletilého pyrotechnikou

J.Hradec – Č.Velenice - Rodiče, víte s čím si „hrají“ vaše děti? (Hlasová schránka 974 233 116) 

Včerejšího dne 2. června kolem v 19:00 hodiny v Českých Velenicích, na lavičce za hraničním pěším přechodem z Č. Velenic směrem na Gmünd, zapálil plynovým zapalovačem nezletilý  chlapec kuličky o průměru 3-5 mm, které tvořily hromádku o velikosti slepičího vejce.  Tato hromádka  vybuchla a popálila nezletilého v oblasti celého obličeje a obou rukou. Výbuchu byl přítomen nezletilý kamarád, který neutrpěl žádné zranění. Vážně popálený nezletilý chlapec byl  letecky transportován do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Praha na popáleninové centrum. Na místo se ihned dostavila hlídka policistů ze Suchdola nad Lužnicí, která provedla prvotní šetření a okolí výbuchu  zajistila. Byl vyžádán příjezd pyrotechnické služby z expozitury Č. Budějovice. Přivolaný pyrotechnik na místě zajistil  celkem 13 kuliček, kdy určil, že se jedná o pyrotechnickou slož.  Zda nedošlo k protiprávnímu jednání třetí osoby nyní prověřují policisté ze Suchdola nad Lužnicí.  

Policie opět upozorňuje: Rodiče, víte, co ve svém volném čase dělají vaše děti? Mnoho žáků  školou povinných je v současné době samo doma a letní prázdniny jsou za dveřmi, buďte obezřetní a poučte své děti o možných rizicích  nejen při manipulaci s pyrotechnikou, ale rovněž o rizicích v dopravě či při koupání v neznámé vodě.

Rodiče, svými dobře míněnými „ radami a poučkami“ sice své děti neohromíte, ale předejdete tak jejich možnému zranění, která mají v některých případech i fatální následky!

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

3. června  2020

Odkazy do noveho okna

Zajištěná pyrotechnika

Zajištěná pyrotechnika 

Detailní náhled

Zajištěná pyrotechnika

Zajištěná pyrotechnika 

Detailní náhled

Zajištěná pyrotechnika

Zajištěná pyrotechnika 

Detailní náhled

Zajištěná pyrotechnika

Zajištěná pyrotechnika 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem