Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vážný úraz v kopřivnické Tatře

K vážnému pracovnímu úrazu došlo dne 4. července 2007 v devět hodin ráno.  

Pracovní úraz dvou za zaměstnanců oznámil dispečer HZS. Kopřivničtí policisté šetřením zjistili, že 35letý muž z Kopřivnice, který je zaměstnán jako pomocný tavič, pomocí vsazovacího koše vložil podle stanoveného postupu do kelímkové tavící pece, která byla naplněna ze 70% paketem - jedná se o slisovaný balík ocelových plechů 50x50cm -. Po desíti minutách tavení balíků v peci došlo při otevení víka a vkládání dalšího paketu oceli z dosud nezjištěných příčin k explozi. Natavená hmota byla vymrštěna mimo prostor pece.
Teplota hmoty se pohybovala okolo 1600 až 1700 stupňů Celsia. Hmotou byl zasažen v obličeji a na horní polovině těla zmiňovaný pracovník. O tři roky mladší muž, který prováděl ve vzdálenosti desíti metrů demontáž traverzy, byl zasažen žhavým železem také. Starší tak utrpěl popáleniny 1. stupně na 27% těla a popáleniny 2. stupně na 6% těla, s těmito popáleninami byl převezen do ostravské Fakultní nemocnice s poliklinikou na popáleninové centrum. Mladší muž utrpěl popáleniny 1. stupně na 8%těla a po ošetření byl propuštěn do domácího léčení.
Na místě byli kromě policistů také vedoucí výroby a specialista na bezpečnost a hygienu práce. Ti podle  prvotního šetřená nezjistili cizí zavinění či porušení bezpečnostních předpisů. V šetření pokračují kopřivničtí policisté.

vytisknout  e-mailem