Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Včelař se nestačil divit

Bruntál - poškodili mu včelín a ukradli věci a další události  

Včelaři způsobil škodu
Ve středu 5.9.2012 v dopoledních hodinách oznámil 58letý muž, že v průběhu doby a to přibližně od poloviny srpna do dnešního dne, došlo k poškození a krádeži v jeho včelíně, který je umístěn v katastrálním území v blízkosti města Bruntálu. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o upravenou maringotku, která slouží k chovu včelstva. Pachatel poškodil skleněné výplně vikýřových oken a přes jedno pak následně vnikl dovnitř. Odtud odnesl část litinových kamen, nerezový pařák na vosk, plechový medomed a další pracovní nářadí, které zde měl včelař uložené. Rovněž pozornosti pachatele neuniklo ani železné pozinkované schodiště maringotky, které důkladně rozebral a odcizil. Včelaři tak jednáním nezvaného hosta vznikla škoda za více jak 25 tisíc Kč. Celou věc nadále šetří bruntálští policisté.
 
 
I upomínkové předměty se hodily
V neděli 2.9.2012 bylo oznámeno vniknutí do prostoru expozice umístěné v objektu zámku v Dívčím Hradě. Pachatelé pravděpodobně v průběhu noci po rozbití skleněné výplně okna vnikli do přízemí, kde odcizili z pokladny hotovost okolo 200 Kč v drobných mincích, několik zapalovačů a upomínkových předmětů. Následně objekt opustili a při odchodu z areálu zámecké zahrady odcizili zahradní kolečka, včetně zahradních nůžek a odložených prázdných kanystrů. Odcizením věcí a poškozením způsobili celkovou škodu okolo 5 tisíc Kč. Na místo se dostavil policejní psovod a svým psem, který vypracoval pachovou stopu. Při ohledání místa činu a okolí byly nalezeny odhozené věci, které byly odcizeny ze zahrady. Ze spáchání  výše uvedeného činu jsou podezřelé tři osoby. V současné době probíhá šetření celé události.   


 
Obtěžoval okolí
Ve středu 5.9.2012 v noci krátce po dvanácté hodině na ulici Revoluční v Krnově byl zajištěn 36letý muž z Rýmařovska, který v silně podnapilém stavu budil veřejné pohoršení a hlasitě pokřikoval a rušil tak noční klid. Na místě bylo hlídkou muži naměřeno 2,17 promile alkoholu v dechu. Po provedení nezbytných úkonů byl muž následně převezen a umístěn do PAZS v Opavě. Svým jednáním se muž dopustil přestupku proti veřejnému pořádku. 
     
          
Žena ovlivněna alkoholem
V neděli 2.9.2012 šetřili dopravní policisté nehodu v Krnově na křižovatce ulic Maxima Gorkého a Rooseveltova. K večeru krátce před půl devátou přijížděla po vedlejší komunikaci 47letá řidička s vozidlem Fiat Tipo. V čtyřramenné křižovatce nedala přednost v jízdě osobnímu vozidlu Škoda Fabia, jehož řidič jel z pravé strany po hlavní pozemní komunikaci. Došlo ke vzájemnému střetu obou vozidel.  Po střetu vozidlo Fiat pokračovalo v jízdě a přední části narazilo do pevné překážky - betonového sloupku oplocení. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Dechová zkouška u řidiče byla negativní a u řidičky fiatu pozitivní s naměřenou hodnotou 1,81 promile alkoholu v dechu. Rovněž bylo na místě zjištěno, že žena nemá u sebe řidičský průkaz. 
 
 
Vloupání do restaurace
V nočních hodinách z 3.9. do 4.9.2012 v Krnově na Zámeckém náměstí neznámý pachatel vynaložil značné úsilí, aby se po následném vypáčení dveří vedoucích do vnitřních prostorů dostal do objektu restaurace. Zde vše prohledal a odnesl si finanční hotovost okolo 20 tisíc Kč. Přibalil si i cigarety a alkohol v předběžně vyčíslené hodnotě okolo 17 tisíc Kč. Jednáním pachatele vznikla i vyšší škoda poškozením zařízení a to okolo 20 tisíc Kč.      
 
  
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 za 5.9.2012
 
 
 

vytisknout  e-mailem