Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Včera havarovali dva cyklisté, oba byli opilí

ČESKOLIPSKO - Včera policisté vyjeli ke dvěma haváriím cyklistů na Českolipsku. Staly se nezávisle na sobě a zavinil je alkohol. 

     Včera kolem 19. hodiny přivolal řidič motorového vozidla  dopravní policisty a zdravotnickou záchrannou službu do Velenic, kde havaroval 46 letý cyklista. Oznamovatel mu na místě poskytl první pomoc. Muž spadl z kola na vozovku a protože na hlavě neměl cyklistickou přilbu, poranil si čelo. Zranění si vyžádalo převoz na odborné ošetření do nemocnice. Ačkoliv cyklista tvrdil, že havaroval poté, co ho oslnilo slunce, dopravní policisté mají  svou verzi, která se opírá o důkazy. Jeho dechová zkouška , provedená na místě havárie,  totiž ukázala, že má v sobě 2,29 promile alkoholu.

     Více štěstí měl téhož dne přiopilý 42 letý cyklista, který kolem 22.30 sjížděl na kole  silnici I/9  v České Lípě ve směru od sídliště Sever na Sosnovou. Ten se s 2,38 promile alkoholu v krvi neudržel na kole a havaroval vyjetím mimo silnici do travnatého terénu. K pádu mu dopomohlo samotné jízdní kolo, ze kterého během jízdy spadnul řetěz,  a které nemělo žádné brzdy. Tyto potíže ale nakonec ustál bez vážnějšího zranění.

     Oba hříšníci se budou ze své jízdy pod vlivem alkoholu zodpovídat ve správním řízení, ve kterém  jim hrozí pokuta v rozmezí od 25 000 do 50 000 korun. I kdyby dostali peněžitý trest při té nejnižší hranici , tak se jim včerejší vyjížďka pořádně prodraží.

 

por. Bc. Ivana Baláková
18. února 2014

vytisknout  e-mailem