Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Včerejší den komplikovaly nehody

HODONÍNSKO: Upozorňujeme řidiče, aby přizpůsobili rychlost.  

Vlkoš-Vracov: Včerejší den byl pro policisty z Hodonínska opravdu perný. Namrzlé silnice způsobiily nejednomu řidiči velké problémy. Kolegové zaevidovali dvě desítky nehod a kromě smrtelné dopravní nehody (http://www.policie.cz/clanek/tragicka-dopravni-nehoda-575787.aspx) byla řada z nich také vážná. 

Komplikace přinesla i nehoda osobního vozidla Renault Megane, kdy řidička nezvládla projetí zatáčky a vyjela mimo silnici. S autem skončila na železničních kolejích (mezi obcemi Vlkoš-Vracov), kde uvízla. Událost jsme přijali v 6.37 hod. a okamžitě jsme informovali dispečink drah. Žena, která se při nehodě lehce zranila, může mluvit o velkém štěstí. Za pár minut po trati totiž projížděl vlak. Díky rychlému předání informací stihl strojvedoucí vlakovou soupravu zabrzdit a zastavil pár desítek metrů před vozidlem. Tím pádem nedošlo na železnici k ohrožení cestujících.

Chceme upozornit řidiče, aby nepodceňovali počasí a jezdili v těchto dnech obzvlášť opatrně. Náledí a navátý sníh mohou připravit komplikace, s nimiž je nutné počítat. Řidiči by měli zvýšit obezřetnost a zejména by měli přizpůsobit rychlost svým schopnostem, vlastnostem vozidla i povětrnostním podmínkám!

por. Mgr. Kamila Haraštová, 18. ledna 2017

Odkazy do noveho okna

železnice

železnice 

Detailní náhled

železnice+OA

železnice+OA 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem