Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vděk mu nic neříká

JIČÍNSKO - Muži hrozí až pět let vězení. 

Podnájemník k pohledání se vyklubal z třiadvacetiletého mladíka ze Svitavska, který se ve středu 3. února nastěhoval ke svému známému do Češova a už v pondělí 8. února ho okradl.

Mladík, místo aby byl hostiteli vděčný za střechu nad hlavou, využil okamžiku, kdy byl v domě sám, a ze zásuvky pracovního stolu mu odcizil několikatisícovou hotovost a šperky z bílého kovu. Navíc si v domě vzal pánskou zimní bundu Columbia šedé barvy a odešel.

Osudnou se mu stala ve čtvrtek 11. února dopoledne návštěva Hořic, kde ho před jedním ze supermarketů zadržela policejní hlídka. Mladík, který měl u sebe jen část odcizených peněz, skončil s pouty na rukou. Na policejní služebně se pak ke všemu doznal. Odcizené peníze prý použil na úhradu dluhu. Tomu ale nikdo moc nevěřil, protože si neustále něco vymýšlel. Například když se nastěhoval do Češova, tak tvrdil, že pojede za svým bratrem do Ameriky. Možná Amerikou myslel Věznici v Hradci Králové, kam měl ve čtvrtek 4. února nastoupit a nenastoupil.

A tak poté, co si vyslechl obvinění z přečinu krádeže, skončil v hradecké vazební věznici, kde si odpykává již uložený trest. V případě, že bude odsouzen, mu hrozí, že si zde pobyt o nějaký ten rok prodlouží. Další dva roky navíc může dostat za to, že se vyhýbal nástupu trestu odnětí svobody.  

por. Hana Klečalová DiS.
12. února 2016 v 12:59

vytisknout  e-mailem