Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ve čtvrtek znovu blokáda silnice v Náchodě

Dopravní protesty před Velikonocemi 

Policie upozorňuje všechny motoristy, že ve čtvrtek 21. dubna 2011 v Náchodě opět proběhne blokáda silnice č. 33 v prostoru křižovatky Slávie a Palachovy ulice.   Přibližně od půl čtvrté odpoledne hodiny po dobu asi 20 minut budou chodit občané přes přechody pro chodce, aby vyjádřili svoji nespokojenost s neexistencí obchvatu města Náchod. Vzhledem ke zkušenostem z předchozích blokád policisté předpokládají, že na příjezdových trasách ke kruhovému objezdu a v Palachově ulici se vytvoří dlouhé kolony vozidel. Motoristům doporučují, aby v tuto dobu raději zvolili alternativní trasu nebo způsob dopravy.

Stejně jako při minulých blokádách  se jedná se o řádně nahlášené shromáždění. Policie bude celou akci monitorovat, zajistí koridory pro průjezd sanitních vozů a vozů integrovaného záchranného systému. Na místě samotném i na okolních křižovatkách budou rozmístěny hlídky státní i městské policie, které budou ve spolupráci s  organizátory situaci kontrolovat a budou připraveny řešit neočekávané situace v dopravě i ve veřejném pořádku.
 
Začátek i konec samotné blokády podle informací organizátorů ohlásí siréna sanitky, která vjede na kruhový objezd.
 
Vzhledem k blížícím se velikonočním svátkům je v tomto období očekáván zvýšený provoz směrem do Polska, kdy se budou vracet zahraniční dělníci domů. Předpokládáme, že v době mezi čtvrtou a pátou hodinou odpoledne se na náchodském hlavním tahu městem (mezinárodní silnici 1/33) směřujícím ke státním hranicícm pravděpodobně nashromáždí velké množství vozidel a průjezd městem pak bude trvat ještě déle, než je na místní poměry obvyklé.
 
Policisté proto doporučují řidičům, kteří se chtějí této situaci v Náchodě vyhnout, ať si,  pokud je to možné, raději svoji trasu naplánují jinudy.

Mapa křižovatky u Slávie

Mapa Palachovy ulice

por. Bc. Eva Prachařová
20. 4. 2011

vytisknout  e-mailem