Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ve dvou se to lépe táhne

CHOMUTOVSKO - Společně kradli, společně jsou i stíháni; Chystal se na "párty"? 

Společnými silami se měli dopouštět krádeží dva muži z Kadaně (oba ve věku 28 let). Podle zjištění policistů si měli dotyční vždy po předchozí domluvě od začátku roku na různých místech v Kadani přisvojit několik věcí, které jim nepatřily. Takto měli získat například prodlužovací kabely na bubnu, jízdní kolo, koš s nářadím, dětská odrážedla anebo jezdecké boty. Pro uvedené věci si měli dojít do altánu u rodinného domu, na chodbu v mezipatře bytového domu, ale třeba i na zahrádku u restaurace.

Nakonec však byli dopadeni a nyní jsou obviněni ze spáchání pokračujících trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Pokud jim soud vinu prokáže, hrozí jim až dva roky za mřížemi.

Chystal se na párty?

Menší „párty“ možná chystal neznámý zloděj, který se v minulém týdnu vloupal na balkon ve zvýšeném přízemí panelového domu v ulici 17. listopadu v Chomutově. Poté, co na balkon vylezl, zřejmě tam objevil uskladněný alkohol, který zvenku nebyl vidět. Odnesl si odtud tedy bezmála dvě desítky lahví rozličného alkoholu (několik šampaňských, vín a různé destiláty). K tomu si ještě přibalil i pár plechovek energetických nápojů. Majitele bytu tak připravil o veškeré lihoviny, které na balkoně skladovali, škoda byla vyčíslena na více než pět tisíc korun. Poškození se obrátili na policii. Ta případ prověřuje pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Policisté v této souvislosti doporučují majitelům bytů zejména v nižších podlažích, aby si své balkony zabezpečili například zasklením, případně mříží.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 28. března 2023

vytisknout  e-mailem