Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ve firmě kradl šrot

CHOMUTOV - Zadržená pachatelka, Požár kontejnerů.... 

Ve firmě kradl šrot
Do oploceného a řádně zabezpečeného objektu prunéřovské firmy vnikl 27letý muž z Teplic. V hale areálu pak ze skladové plochy odcizil uložený hliníkový šrot za 21 tisíc korun. Policisté zahájili úkony zkráceného přípravného řízení, pachateli bylo sděleno podezření z krádeže.
 
Zadržená pachatelka
28letá žena z Chomutova vnikla do neuzamčeného bytu v Partyzánské ulici. Pokusila se majiteli odcizit klíče od vozidla mobilní telefon. To se jí nepodařilo, neboť se v bytě objevil poškozený. Pachatelku zadržel a přivolal policejní hlídku. Aby toho nebylo málo, druhý den odcizila v prodejně drogerie v ulici Dr. Farského pánské žiletky za 360 korun. Opět byla zadržena. Při vyšetřování bylo zjištěno, že za obdobnou trestnou činnost stála před soudem v červnu 2009, nyní na ni čeká obvinění z pokusu krádeže, porušování domovní svobody a krádeže.
 
Ochranku ohrožoval maketou
V policejní cele skončil 22letý muž z okresního města. V obchodním domě sledoval počínání pracovníka bezpečnostní služby, který zde kontroloval neznámého muže podezřelého z krádeže.K poškozenému přistoupil a požadoval propuštění kontrolovaného. Aby slovům dodal váhu, sáhl do kapsy a vytáhl zbraň, kterou na muže zamířil. I když policisté zjistili, že se jednalo o maketu z umělé hmoty, vyhodnotili jeho jednání jako vydírání a výtržnictví. Z obou trestných činů byl pachatel obviněn, policejní komisař podal návrh na vzetí jmenovaného do vazby.
 
Požár kontejnerů
V Klášterci nad Ohří kdosi zapálil plastové kontejnery. Do Dlouhé ulici dorazili policisté i hasiči, kteří požár likvidovali. Jako pravděpodobná příčina požáru byla stanovena neodborná manipulace s otevřeným ohněm, není ale ani vyloučeno, že kontejnery kdosi úmyslně zapálil. Po totožnosti pachatel pátrají policisté, skutek je vyšetřován jako trestný čin poškození cizí věci. Firmě vznikla škoda ve výši 10 tisíc korun.
 
Kradla gely a oplatky
Ostraha chomutovského marketu zadržela při krádeži 20letou ženu z Prahy. Třináct kusů gelu na vlasy a sedmnáct kusů oplatek, vše za 1100 korun, žena ukryla a prošla bez placení pokladnou. Její jednání neušlo pracovníkům ostrahy a ženu zadrželi. Policisté zjistili, že za obdobnou trestnou činnost stála před soudem v Praze v loňském roce, obvinění z krádeže se proto nevyhne ani v tomto případě.
 
Přišel o kameru a telefon
Stačila chvilička nepozornosti a turista, který přijel do Kovářské, přišel o věci za téměř 11 tisíc korun. Tašku s videokamerou a mobilním telefon si odložil na okno hotelu, kde byl ubytovaný a poodešel. Za jeho zády neznámý zloděj tašku sebral a z místa utekl. Krádež šetří policisté z Vejprt.
 
Nevrátil nářadí
Nářadí za 13 tisíc korun převzal od svého zaměstnavatele 23letý Klášterečák. Pak se ale rozhodl, že dá výpověď a přestal do zaměstnání docházet. Na výzvy k navrácení svěřených pomůcek nereaguje, proto se poškozený obrátil na místní oddělení policie a skutek nahlásil. Policisté zahájili vyšetřování trestného činu zpronevěry, za uvedený skutek hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.
 
6. května 2011  
nprap. Marie Pivková
   

vytisknout  e-mailem