Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Ve Frymburku řádil zloděj

Český Krumlov – Vloupal se hned do několika objektů různých firem. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Neznámý pachatel řádil v noci ze soboty na neděli v obci Frymburk. Poškodil oplocení areálu jedné firmy a na pozemku se pak vloupal do několika stavebních buněk. Odtud pak odnášel vše, co mu přišlo pod ruku. Ukradl elektrocentrálu, vrtací a bourací kladivo, pivní přepravky s prázdnými lahvemi, měnič napětí, autobaterie, štípací kalač, sekeru, mačetu, vodováhu, kompresor a stříkací pistoli. Pak svou pozornost zaměřil na automobily a pracovní stroje stojící na pozemku. Z nákladního vozidla Tatra odčerpal 200 litrů nafty, z dalšího nákladního vozu odcizil 100 l nafty. Kromě toho z tohoto vozu ukradl ještě přechodku na hadici s vodou a několik metrů plastových hadic. Bez povšimnutí nenechal ani dvě vozidla značky Liaz, z jednoho odčerpal 70 litrů nafty a z obou si odnesl ještě autobaterie. 100 litrů nafty odčerpal také z bagrnakladače. Mimo areál stál další bagr, ze kterého odcizil také 100 litrů nafty.
 
Pak se přesunul do neoploceného areálu jiné společnosti. Zde se vloupal do plechové garáže, ze které si odnesl několik disků se zimními pneumatikami. Pak za použití násilí vnikl do dvojgaráže. Odtud si odnesl elektrocentrálu, motorovou pilu, platový kanystr a rychlospojku na hydraulickou hadici. Nezapomněl ukrást ani motorovou naftu z traktoru, který stál v garáži zaparkovaný. Odčerpal 100 litrů pohonných hmot.
 
Ve svém protiprávním jednání pak pokračoval v areálu další společnosti. Přelezl plot na pozemek firmy a vloupal se do vozidla, které tam stálo zaparkované. Rozbil zadní okénko a z vnitřku ukradl autorádio.
 
Celkem tak pachatel způsobil hned několika poškozeným firmám a osobám škodu za více než 134 000 korun. Policisté z Lipna nad Vltavou po pachateli i po odcizených věcech nyní intenzivně pátrají. Zároveň žádají občany, kteří si v noci ze soboty na neděli všimli v obci Frymburk podezřelého jednání jednoho či několika lidí, kteří se pohybovali po obci, aby kontaktovali nejbližší policejní služebnu nebo aby zavolali na linku 158. Děkujeme.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz
14. listopadu 2011

vytisknout  e-mailem