Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ve sklepě přespávali i kradli

CHOMUTOVSKO - Nyní čelí trestnímu stíhání; Terčem vloupání byl rozestavěný dům. 

Z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody spáchaných formou spolupachatelství byl obviněn 25letý muž a jeho o dva roky starší známá. Dotyční měli podle zjištění policistů ve druhé polovině ledna vniknout do sklepních prostor jednoho z panelových domů v Klášterci nad Ohří. Tam se pak měli vloupat do několika sklepních kójí, které měli prohledat, rozházet a z některých z nich si také něco odnést, případně zkonzumovat. Majitelé sklepů tak přišli o kompoty, spací pytle, gramofonové desky, ale i o dva televizory. Muž a žena navíc měli ve sklepních prostorách několik dní i přespávat.

Obviněným, kteří byli již v minulosti opakovaně odsouzeni za různou trestnou činnost, u soudu v případě prokázání viny hrozí až tříleté tresty.  

Terčem vloupání byl rozestavěný dům

Jirkovští policisté pátrají po pachateli, který se minulý týden vloupal do rozestavěného rodinného domu ve Vysoké Peci na Chomutovsku. Do domu vniknul francouzským oknem v obývacím pokoji, které tím poškodil. Kromě toho poškodil i další francouzské okno v jiné místnosti. V domě pak odcizil stavební kolečko, nářadí a stavební materiál, vše v hodnotě přesahující 10 tisíc korun. Ještě vyšší škodu však způsobil poškozením oken, ta byla vyčíslena na 20 tisíc korun.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí 

Chomutov 22. února 2022

vytisknout  e-mailem