Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ve smyku vjel do potoka

KAŠPERSKOHORSKO - Včera v nočních hodinách jel řidič s vozidlem, které se převrátilo na střechu. 

     V úterý 18. dubna tohoto roku třicet minut po půlnoci jel pětadvacetiletý muž z Kašperskohorska s vozidlem značky Ford Focus po komunikaci III. třídy č. 1458 ve směru  od obce Nezdice na Šumavě  a před touto křižovatkou s komunikací II/171. Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí pravotočivé zatáčky dostal na mokré vozovce s vozidlem smyk a vyjel vpravo mimo komunikaci do Zuklínského potoka, kde se s vozidlem převrátil na střechu. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob.

Řidič ponechal vozidlo na místě a z místa nehody odešel. Třicet minut po čtvrté hodině ranní oznámil dopravní nehodu náhodný kolemjedoucí a na místo nehody se dostavila hlídka policistů a řidiče vypátrali v místě bydliště. Majitel vozidla přiznal, že vozidlo řídil a havaroval v 5:13 hod se podrobil dechové zkoušce s pozitivním výsledkem měření 0,86 promile alkoholu, kdy přiznal požití alkoholu před jízdou. Vzhledem k časové prodlevě mezi dopravní nehodou a dechovými zkouškami, byl řidič  vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve v nemocnici v Sušici.

Škoda na vozidle byla odhadnuta na 25 tisíc korun. Policisté řidiči  zadrželi řidičský průkaz a po provedené prohlídce vozidla  i osvědčení o registraci vozidla.

nprap. Ladmanová Dana

19. dubna 2017

vytisknout  e-mailem