Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ve štole kradl kabely a součásti

MOST - Nevadilo, že byly pod proudem, dokázal proud odpojit; Policisté odhalili internetový prodej závadových věcí 

 Bratři prodávali přes internet věci se závadovou symbolikou

Komisař mostecké policie obvinil v říjnu dva muže ve věku 30 a 33 let z Mostu ze zločinu založení, podpory a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka. Oba muži, bratři, měli nejméně od podzimu roku 2011 do října roku 2012 v místě svého bydliště provozovat internetový obchod, jehož prostřednictvím nabízeli a prodávali různé předměty s motivy a symboly, které byly vyhodnoceny jako společensky škodlivé. Kriminalisté na případu pracovali téměř rok a odhalili ho díky monitorování extrémistického prostředí. Spolupracovali s detektivy Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Při domovních prohlídkách pak zajistili věci, které byly předmětem obchodování. Oba obvinění byli zadrženi. Policie podala podnět na vazební stíhání. Soud vazbu na oba obviněné uvalil. V současné době byli již z vazby propuštěni a další stíhání je vedeno na svobodě. Budou-li odsouzeni, můžou očekávat trest odnětí svobody na tři léta až deset let.


 

Muž, který kradl kabely a součástky pod napětím, je elektrikář

Tři případy krádeží barevných kovů má mít dle hamerských policistů na svědomí 34letý muž z Litvínova. Chodil krást do tzv. štoly v důlní lokalitě u Horního Jiřetína. Z uzamčené rozvodné skříně odcizil digitální elektroměr v hodnotě šesti tisíc korun a uřízl i přívodní kabel. Důlní společnosti tak způsobil hmotnou škodu ve výši 21 tisíc korun.

Jiný den na stejném místě na stanovišti stožárového transformátoru odpojil přívod elektrického proudu a poté odcizil měděný kabel v délce 12 metrů a z rozvaděče odebral měděné svody a vodiče. Důlní společnosti zanechal škodu ve výši deseti tisíc korun.

V posledním případě odcizil z trafostanice 70 metrů napájecího kabelu a vysokonapěťové pojistky, vše v hodnotě 18 tisíc korun. Muž, který napáchal téměř padesátitisícovou škodu, si počínal zkušeně a o své zdraví se zřejmě nebál. Než kradl, odpojil vždy proud, což mu nečinilo žádné potíže, neboť byl v oboru vyučen.


 

V jedné sušárně sušila prádlo, ve druhé kradla

Pokušení neodolala 25letá žena z jedné obce na Litvínovsku. V místě svého bydliště v suterénu domu sušila v sušárně prádlo. V druhé si všimla odložených věcí a odcizila je. Odnesla si hrnce, nádobí, mixér, boty, povlečení a deky, talíře, vánoční ozdoby a také jízdní kolo. Kolo prodala. Policisté obvodního oddělení v Hamru, kteří podnikavou ženu odhalili, zajistili u ní doma některé odcizené věci a vrátili je zpět poškozenému majiteli. Podezřelá odcizila věci v celkové hodnotě 26 tisíc korun. Policejní inspektor hamerské policie jí sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Zloděj hledal v domě lup, nic se mu asi nehodilo

Do cizího domu zavítal nevítaný vetřelec. O víkendu vnikl v jedné obci na Mostecku v nočních hodinách do zadní části domu. Využil dobu, kdy v domě nikdo nebyl. Neměl klíče od domu, tak si pomohl silou. Po překonání dveří vstoupil do domu, kde hledal, co by odcizil. Zřejmě se mu nic nelíbilo a odešel s prázdnou. Případ pokusu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody šetří obrničtí policisté.


 

Mladý řidič řídil pod vlivem návykové látky

Záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky si od hamerských policistů odnesl 20letý muž z Litvínova. Byl přistižen při řízení osobního vozidla a měl pozitivní test na drogy. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření. Policie do vyšetřování přibrala znalce z oboru psychiatrie a toxikologie. Na základě výsledků šetření pak motoristovi sdělila podezření.


 

Ze střechy objektu zmizela meteorologická stanice

Škodu za třicet tisíc korun zanechal jedné mostecké společnosti zatím neznámý pachatel. Minulý týden v přesně nezjištěnou dobu z budovy firmy odcizil meteorologickou stanici, která byla nainstalovaná na střeše. Případem krádeže se zabývají mostečtí policisté.


 

Z auta zloděj odcizil autorádio a fotoaparát

Mostečtí policisté přijali oznámení o vykradení osobního vozidla. Zatím neznámý pachatel tento týden vnikl v centru města Mostu do zaparkovaného osobního vozidla tovární značky Mercedes. Do auta se lapka vloupal v noci z pondělí na úterý násilím a odcizil z něj autorádio, generátor a fotoaparát. Cizinec, kterému vůz patří, vyčíslil hmotnou škodu na částku 20 000 korun a krádež vloupáním ohlásil na obvodním oddělení Policie ČR v Mostě.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 12. prosince 2012


 


 


 


 

 

 

vytisknout  e-mailem