Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ve Stráži pod Ralskem bylo v úterý v podvečer rušno

ČESKOLIPSKO - Vyjely tam naše hlídky i Zdravotnická záchranná služba. 

V úterý krátce po 18. hodině odcházel  s  nákupem z prodejny Enapo v Jižní ulici ve Stráži pod Ralskem 27letý místní muž,  a jen co vyšel ven, dostal ránu pěstí přímo do obličeje od 31letého útočníka, který tam na něj čekal.  Agresor využil momentu překvapení, strhnul ho na zem, křičel na něj nejrůznější nadávky a chtěl ho dál bít.

Napadený mladík se ale brzy vzpamatoval a přešel do ofenzivy, jenže když měl útočníka na lopatkách, zasáhla proti němu ze zálohy  útočníkova kamarádka a nastříkala mu do obličeje plnou dávku pepřového spreje. Potom 31letý muž a jeho bodyguardka z místa utekli. 

Mladší muž odešel domů a jakmile jeho rodina uviděla, že je odřený, potlučený a poloslepý od pepřáku, společně se rozhodli, že si s útočníkem musí promluvit. Nebyl to ale dobrý nápad. Oba muže totiž spojovalo to, že přítelkyně 27letého muže byla kdysi přítelkyní muže, který ho napadl. Do ulice, kde bydlí útočník,  se proto vydali společně napadený mladík, jeho otec a také mladíkova přítelkyně.

Jen co ho 31letý sok venku spatřil, přiběhl k němu a  nastříkal mu pepřový sprej do obličeje. Jednadvacetiletá žena mezi ně vstoupila, aby se znovu nepoprali, ale v tu chvíli jí agresorova kamarádka také nastříkala pepřový sprej do očí,  a pak se do ní pustila pěstmi. Útočníkovi navíc přispěchal na pomoc ještě jeho stejně starý kamarád a poskakoval kolem té mely s dřevěnou hokejkou, se kterou nejméně jednou praštil 21letou partnerku mladšího muže.

Po bitce se všichni odebrali domů. Napadený pár se cestou zastavil v obchodě, kde si každý z nich koupil krabici mléka, aby si vypláchli oči od účinků pepřového spreje. Pomohlo to, protože když k nim dorazila Zdravotnická záchranná služba, kterou si sami zavolali, shledala, že už její zásah není nutný. Celý incident bude mít dohru u soudu. V této souvislosti jsme už zahájili úkony trestního řízení pro přečin výtržnictví, ze kterého podezříváme neznámou slečnu a oba muže ve věku 31let.

23. 2. 2023
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem