Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ve Studénce vykolejil nákladní vagón

Tato událost, která se stala z neděle na pondělí 2. listopadu, se naštěstí obešla bez zranění či jiných závažných následků. 


V pondělí v ranních hodinách bylo policistům oznámeno, že došlo k vykolejení nákladního vagónu v železniční stanici Studénka. Šetřením policistů a pracovníků drážní inspekce bylo zjištěno, že k události došlo ve Studénce na místním nádraží, na slepé koleji číslo 308. Na této koleji jsou odstaveny vyřazené vagóny z přepravy. Neznámý pachatel uvolnil na krajním nákladním vagóně zarážku a ze soupravy vozů následně vyvěsil závěsný hák, kterým byl vůz připojen k dalším vozům. Z důvodu, že vagón není vybaven ruční brzdou, došlo k samovolnému pohybu vozu, který ujel vzdálenost přibližně třiceti metrů a na výhybce číslo 117 vykolejil jednou nápravou. Vykolejením vozu vznikla škoda společnosti ve výši 3 tisíc korun. Kolej číslo 308 je pouze manipulační kolej a vagón zde byl odstaven přibližně jeden rok. K další škodě a obecnému ohrožení nedošlo, nebylo způsobeno žádné zranění a vykolejením vozu nebyl ohrožen provoz běžné drážní dopravy. V šetření nadále pokračují policisté pro podezření z přestupku proti majetku.


Stalo se ...


Krádež traktoru

V době od 23. října do 2. listopadu se v areálu bývalého zemědělského družstva v Jistebníku zmocnil traktoru v hodnotě přes 450 tisíc korun doposud neznámý pachatel. Odcizený traktor Zetor byl červené barvy a opatřen lesnickým navijákem. Bílovečtí policisté případ prošetřují pro trestný čin neoprávněné užívání cizí věci.


Vypůjčení peníze nevrátil

Z trestného činu podvod je podezřelý šestadvacetiletý muž z Havířova. Podezřelý si 21. září v jedné restauraci v Suchdole nad Odrou vypůjčil od poškozené finanční hotovost, kterou se zavázal vrátit do týdne. Do současné doby vypůjčené peníze nevrátil a kontaktu s poškozenou se vyhýbá. Poškozené ženě tak pachatel způsobil škodu, která činí téměř patnáct tisíc korun.


Krádež věcí z bytu

Neznámý pachatel na konci října letošního roku vylezl na balkón jednoho přízemního bytu  v Kopřivnici na ulici Francouzská a přes otevřené balkónové dveře vnikl dovnitř.  Z bytu poté odcizil španělskou kytaru, finanční hotovost a dvoje pánské náramkové hodinky. V tomto případě se pachatel dopustil trestných činů porušování domovní svobody  a krádeže. Majiteli byla odcizením způsobena škoda přes 22 tisíc korun.


Vloupání do unimobuňky

Neznámý pachatel vnikl v době od 30. října do 2. listopadu do unimobuňky v areálu bývalého zemědělského družstva v Hladkých Životicích. Následně z ní odcizil motorovou pilu Makita Dolmar a elektrickou kotoučovou pilu Dewalt. Pachatel se tak dopustil trestného činu krádeže. Celková škoda odcizením a poškozením přesáhla částku jednadvacet tisíc korun.

vytisknout  e-mailem