Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ve vozidle měla pervitin, pod jehož vlivem řídila

RAKOVNICKO - Žena je obviněná ze dvou trestných činů. 

Dříve než komisař z rakovnické služby kriminální policie a vyšetřování obvinil 26letou ženu ze spáchání dvou trestných činů, předcházelo tomu ujíždění řidičky před policisty.

Policisté z prvosledové hlídky dohlíželi na bezpečnost a plynulost silničního provozu v obci Lišany 28. září 2016, přičemž před nimi náhle osobní vozidlo Škoda Octavia odbočilo. Řidička pravděpodobně po spatření hlídky v Lišanech náhle změnila směr jízdy a pokračovala směrem na Lužnou. Hlídka se okamžitě za vozidlem rozjela a pronásledovala jej. Řidička byla předepsaným způsobem zastavena před obcí Lužná II. Policisté ženu vyzvali k dechové zkoušce, která byla negativní a následně k testu na jiné návykové látky, který byl pozitivní na látku amfetamin/metamfetamin. Poté hlídka přistoupila ke kontrole vozidla, ve kterém nalezli v plastové dóze a dále v látkovém pouzdru celkem tři sáčky na patentní uzavírání s krystalickou látkou podobající se droze pervitin. Materiál v sáčku byl policisty zajištěn.

Následným laboratorním rozborem z její krve bylo zjištěno, že v době kontroly Policií ČR byla schopnost řidičky řídit automobil negativně ovlivněna a nacházela se tak ve stavu vylučujícím způsobilost k řízení vozidla. Krystalická látka podobající se pervitinu, jež byla v den zastavení policisty zajištěna, byla znalecky zkoumána. Na základě výsledku znaleckého posudku odborného vyjádření bylo konstatováno, že vydaný materiál obsahuje přes jeden gram psychotropní látky metamfetamin.

Policejní komisař zahájil 30. listopadu 2016 trestní stíhání šestadvacetileté ženy, která je obviněná ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky spáchaného v jednočinném souběhu s přečinem přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, kdy neoprávněně pro vlastní potřebu přechovávala omamnou a psychotropní látku v množství větším než malém. Za tyto trestné činy hrozí ženě v případě odsouzení až dvě léta odnětí svobody.


nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
1.prosince 2016

vytisknout  e-mailem