Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Ve vozidle převážel více než půl kila marihuany

KRÁLOVÉHRADECKO - Řidič skončil na policii. 

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování v těchto dnech obvinili 28letého muže z Jesenicka z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Muže zastavili v pátek v noci (dne 8. 4. 2016 v 01:45) v Hradci Králové policisté z pohotovostního a eskortního oddělení v rámci dopravní kontroly, když řídil osobní vozidlo zn. Volkswagen Passat. Řidič krátce po půlnoci vyjížděl z parkoviště od jednoho obchodního centra, což se policistům zdálo podezřelé a rozhodli se jej zkontrolovat. Součástí kontroly byla i dechová zkouška na alkohol, která byla v pořádku. Z vozidla však byla cítit marihuana, proto policisté provedli u řidiče také test na užití jiných návykových látek, který skončil rovněž s negativním výsledkem. Při následné prohlídce vozidla však v zavazadlovém prostoru nalezli policisté čtyři igelitové pytle s marihuanou o celkové váze téměř 600 gramů (přesně 595 g), dále větší množství zip sáčků, digitální váhu a finanční hotovost ve výši 50 tisíc korun. Policisté proto podezřelého řidiče zajistili a převezli na policejní služebnu.

Na základě vyšetřování bylo zjištěno, že podezřelý drogu zakoupil den předtím v Praze od neznámé osoby. Podle obvinění se jednalo o množství cca 750 gramů za částku 75 tisíc korun za účelem dalšího prodeje, kdy část zboží v množství cca 150 gramů za 20 tisíc korun v Praze prodal. Zbývající drogu měl v úmyslu prodat v místě bydliště, což mu v Hradci Králové překazili policisté, kteří jej zastavili poté, co si zde cestou z Prahy „udělal pauzu na cigaretu“. Podle zjištění policistů se podezřelý tohoto jednání nedopustil poprvé. Obviněn byl současně ze skutků, kterých se měl dopustit v prosinci loňského roku a letos v únoru, kdy prodal na různých místech různým osobám drogu marihuanu v celkovém množství 400 gramů za částky od 120 do 150 korun za gram.  Tento vysokoškolsky vzdělaný muž se k činům přiznal. K motivu svého jednání uvedl, že si chtěl přivydělat. Hrozí mu až 5letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 12. 4. 2016 v 11:30

Odkazy do noveho okna

marihuana

marihuana 

Detailní náhled

marihuana

marihuana 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem