Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ve Vsetíně ukradli dvě kola

VSETÍNSKO: Krádeže se staly během pěti minut.  

Dejte pozor na svá jízdní kola. Uzamykejte je a důkladně střežte. Ve Vsetíně zmizla dnes a v pondělí během pěti minut jízdní kola před supermarketem a prodejnou sportu.
 
Dnes kolem poledne přijel jedenačtyřicetiletý muž na svém jízdním kole před prodejnu sportu ve Vsetíně, kolo opřel o dveře u prodejny, a aniž by ho uzamkl, šel dovnitř. Po pěti minutách, když chtěl na kole odjet, zjistil, že mu ho někdo ukradl. Muž z Ratiboře tak přišel o kolo za 12 tisíc korun. Obdobným způsobem přišel o své kolo v pondělí dvaačtyřicetiletý Vsetíňan, který přijel kolem půl šesté večer k jednomu vsetínskému supermarketu a kolo si opřel o zeď v prostoru před pokladnami. Za pět minut, když se na místo, kde kolo nechal, vrátil, bicykl byl pryč. Ani tento muž neměl své kolo, které si cení na 25 tisíc korun, uzamknuté. Oba případy šetříme jako trestné činy krádež, za který hrozí zloději v případě dopadení a prokázání viny až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Apelujeme na cyklisty, aby svá jízdní kola důkladně střežili, nejlepší je mít jízdní kola neustále pod kontrolou a v případě opuštění je uzamykat k pevnému předmětu. 
 
 
1. července 2015, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem