Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ve Vtelně nárůst krádeží

MOST - Policie přijala opatření a zesílila výkon; Doprava pod drobnohledem policie. 

V obci Vtelno na Mostecku došlo k mírnému nárůstu trestné činnosti. Jde o kriminalitu majetkového charakteru jako vloupání do zahradních domků, dílen, sklepů apod. Kvůli obavám z dalšího nárůstu přijalo vedení mostecké policie bezpečnostní opatření k eliminaci této kriminality, která zatěžuje místní občany. Do obce budou zajíždět častěji hlídky obvodního oddělení Most Zahradní, kam obec dle místní působnosti patří a to ve dne i v noci. Výkon budou posilovat i dopravní policisté a policisté hlídkové služby. Na opatření se budou podílet i strážníci městské policie v Mostě a v případě potřeby budou do hlídek veleni i policisté speciální pořádkové jednotky. Hlídky budou nejen motorizované, ale i pěší, a budou provádět kontroly jak v obci, tak i v přilehlých zahradních koloniích.


 

Dopravní hlídky včera kontrolovaly řidiče

Včera na silnicích mosteckého regionu proběhla okresní dopravní akce. Ta byla zaměřena na kontrolu silničního provozu. Hlídky dopravního inspektorátu mostecké policie kontrolovaly řidiče na silnicích v obci Most, Litvínov a okolních obcích. Od ranních hodin do odpolední doby muži v uniformách zastavili celkem 60 motorových vozidel a zjistili 33 přestupků v dopravě. Za 28 z nich uložili řidičům pokuty ve výši 10 100 korun. Celkem 16 řidičů překročilo povolenou rychlost, pět motoristů nebylo připoutáno bezpečnostním pásy, jeden řidič měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol a pokutě neušel ani chodec, který porušil dopravní předpisy.


 

Nechtěla do vězení, už tam je

Do vězení se zřejmě nechtělo 41leté ženě z Mostu. Hlídka policie ji v neděli kontrolovala na třídě Budovatelů v Mostě a šetřením zjistila, že na ženu byl vydán okresním soudem příkaz k dodání do výkonu trestu, kam měla žena nastoupit nejpozději do 5. ledna, což neučinila. Mostecká policie Mostečance sdělila podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ženu předala vězeňské službě.


 

Na nádraží se před ženami ukájel

Na slušné chování zřejmě zapomněl 30letý muž z obce na Mostecku. Na místě veřejnosti přístupném v podchodu mosteckého nádraží v odpoledních hodinách masturboval a vzbudil tím veřejné pohoršení. Aby na sebe upozornil kolemjdoucí ženy, tak nesrozumitelně křičel. Policie ho na místě nezadržela, po příjezdu strážníků se již na nádraží nenacházel. Mostecká policie ho vypátrala na základě dobré osobní znalosti a muži sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.


 

Řidič poškodil stojan u čerpací stanice, řídil, ač má zákaz

Zákaz řízení všech motorových vozidel nerespektoval 35letý muž z Mostu. Ten se tento týden v dopolední době v prostoru jedné čerpací stanice v Mostě nevěnoval plně řízení a při tom zachytil nejprve o obrubník a poté narazil s vozidlem do výdejního stojanu. Ke zranění osob nedošlo. Řidič měl negativní zkoušku na alkohol i drogy. Měl však od mosteckého magistrátu vydaný zákaz řízení. Policie mu sdělila podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a škodu odhadla na částku 25 000 korun.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 14. ledna 2015


 


 

vytisknout  e-mailem