Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ve výtahu oloupili muže

MOST - Trojice si vyhlédla oběť na ulici pozdě v noci; Dvojice vybílila pronajatý byt. 

Jezdil si v cizím autě
Vyšetřovatel mostecké policie zahájil trestní stíhání 26letého muže z Mostu. Podle všeho měl Mostečan najít na sídlišti Zahradní v Mostě klíče od osobního vozidla, které tam pravděpodobně vypadly z kapsy majitele vozu. Obviněný měl následně nalézt zaparkovaný vůz tovární značky Renault, který nastartoval a z místa odjel. Automobil měl užívat po několik dní až do doby, kdy auto byla nalezeno opuštěné a poškozené při okraji vozovky v jedné obci na Žatecku. Poškozený motorista odhadl vzniklou škodu na částku 60 tisíc korun. Muž je stíhán pro přečin neoprávněného užívání cizí věci.

Dvojice vybílila pronajatý byt
Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže 24letou ženu z Litvínova a 25letého muže z obce na Mostecku. Ti měli v pronájmu byt v litvínovském panelovém domě, odkud měli odcizit různé zřízení a vybavení. Majitel bytu po kontrole zjistil, že mu zmizela pračka,  nádobí, elektrospotřebiče a další věci, vše v celkové hodnotě 38 tisíc korun. Kde věci z bytu skončily, policisté šetřením nezjistili. Obviněná dvojice je stíhána na svobodě.

Trojlístek si muže vyhlédl, poté ho ve výtahu oloupil
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže tři muže ve věku 20, 20 a 18 let, všechny z Litvínovska. Ti si měli koncem října vytipovat na ulici pozdě v noci muže, kterého neznali a hodlali ho okrást. Jeden z nich muže oslovil a cestou k bydlišti poškozeného tomu namluvil, že ve stejném domě bydlí jeho teta a on ji jde navštívit. Dostal se do domu a  následně za ním přišli jeho komplici. Ve výtahu panelového domu povedený trojlístek začal muži nadávat a následně ho napadl i fyzicky takovým způsobem, že ho srazil na zem. Poté ho neznámí měli prohledat a z bundy mu měli odcizit mobilní telefon a peněženku s hotovostí a doklady. Trojice posléze z domu utekla. Krátce po loupeži policisté zadrželi dva podezřelé, na druhý den byl trojlístek kompletní. Policie obviněné stíhá na svobodě. Odcizené věci byly zajištěny.

Most 6. listopadu
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem