Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ve vzteku ničil zařízení domů

MOSTECKO - Mostečan u dvou domů poničil dveře, schránky, výtah a další zařízení; Řidička narazila bokem do stojícího auta a jela dál. 

Nepochopitelné jednání zaznamenali mostečtí policisté, kteří se zabývali případem poškození majetku u dvou obytných domů v Mostě. Díky osobní a místní znalosti odhalili totožnost muže, který má mít toto řádění na svědomí. Vyšetřovatel 20letého Mostečana obvinil z přečinu poškození cizí věci. Motiv jeho jednání je opravdu kuriózní, prý měl vztek.
U obytného domu v ulici Budovatelů, kam přišel v noci za známým, měl poškodit vstupní dveře, následně vytrhal poštovní schránky, vytrhal i vodiče u instalačních lišt, poškodil LED svítidla, poničil kameru bezpečnostního systému a výmalbu na chodbě. Společenství vlastníků zanechal hmotnou škodu ve výši téměř 34 tisíc korun.
Ve stejném duchu pokračoval o pár dnů později v ulici Vrchlického. I tam šel za kamarádem a v pozdně nočních hodinách. Trochu se rozeběhl a tělem měl vyrazit dveře do domu, odtrhl optickou závoru výtahu a poté prý klepal na dveře u bytů, protože nevěděl, kde kamarád přesně bydlí. Nikde neuspěl. Při odchodu venku u domu zapálil umělohmotný kryt větracího otvoru, čímž poškodil omítku. Bytové družstvo odhadlo, že jim výtržník způsobil škodu za 23 tisíc korun.

Narazila do jiného auta a nezastavila
Dopravní policisté vyjížděli o víkendu na silnici I/13, kde se stala dopravní nehoda. Tam jela řidička osobního vozidla značky Škoda a měla narazit bokem do vozu, který byl odstavený na krajnici. Ve vozidle seděla osádka. Řidička škodovky nezastavila a jela dál. Osádka druhého auta jela za škodovkou a přivolala policii. Policisté řidičku zastavili v okrese Chomutov. Hlídka ženu za volantem podrobila dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní. Ke zranění osob nedošlo. Hmotnou škodu policisté vyčíslili odhadem na částku 40 tisíc korun. Mladá motoristka z Chomutovska je nyní podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Nemá řidičské oprávnění, přesto řídil a navíc pod vlivem drogy
Mostečtí policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 27letému muži z Mostu. Ten měl v Mostě řídit v pozdně nočních hodinách osobní vozidlo značky Škoda Octavia. Řidiče zastavili v ulici A. Dvořáka policisté hlídkové služby. Motorista hlídce na místě kontroly nepředložil řidičský průkaz, protože není vlastníkem průkazu ani řidičského oprávnění. Podrobil se dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní a následně i testu na drogy, který byl pozitivní na amfetamin. Motorista souhlasil s odběrem krve a výsledky toxikologického vyšetření potvrdily v krvi podezřelého přítomnost drogy.

nprap. Ludmila Světláková
Most 1. června 2021

vytisknout  e-mailem