Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ve Zlíně proběhlo cvičení policie

ZLÍNSKO: Policisté z územního odboru Zlín cvičili zákrok proti aktivnímu střelci 

Od dnešního rána cvičili policisté zařazení na územním oboru Zlín zákrok proti aktivnímu střelci. Cvičení proběhlo ve spolupráci se Střední průmyslovou školou ve Zlíně, která laskavě poskytla prostory a uvolnila žáky, aby se cvičení zúčastnili jako figuranti.

Námětem cvičení byl fiktivní příběh studenta, který byl vyloučen ze školy a vrací se, aby se pomstil jak vedení školy, tak i svým bývalým spolužákům. K útoku použije dlouhé a krátké střelné zbraně, které doma vzal otci, který je myslivec.

V průběhu cvičení proběhly celkem čtyři varianty zákroku, přičemž první tři cvičení byla pouze za účasti policie, poslední varianta, která se cvičila od 11.30 h pak v sobě měla zakomponován zásah nejen policie, nýbrž i hasičů a zdravotnické záchranné služby.

Cvičilo celkem 156 osob, z toho 70 policistů a 60 studentů střední průmyslové školy. Cvičení se dále zúčastnili hasiči, zdravotníci a strážníci městské policie.

Cvičení bude s odstupem vyhodnoceno a poznatky z něj budou sloužit ke zvýšení efektivity cvičení zákroků proti aktivnímu střelci, tak i pro poučení, jak v takové chvíli koordinovat síly a prostředky na místě zásahu. Cvičení rovněž prověřilo koordinaci jednotlivých složek integrovaného záchranného systému.

Vyhodnocení lze očekávat v horizontu tří týdnů, neboť je třeba uspořádat filmový materiál, který byl během cvičení pořízen na více než devět kamer.

2. června 2015

mjr. PhDr. Pavel B. Stránský, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem