Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Večerní nehoda měla tragickou dohru

HODONÍNSKO: Řidič, který naboural do aut i do baráku, podlehl zraněním. 

Čtvrteční večerní nehoda, která se odehrála v obci Vnorovy, měla tragickou dohru. Jednasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Audi, který je podezřelý jako viník nehody, později v noci zemřel na následky způsobených zranění. Jedná se tak o první letošní oběť silničního provozu na Hodonínsku.

Dopravní policisté, kteří jeli před osmnáctou hodinou nehodu vyšetřovat, již cestou potkávali poškozená vozidla a zraněné lidi v péči zdravotníků. Při vyšetřování události pak museli zaznamenat mnoho výpovědí poškozených, svědků a zajistit desítky stop a řádnou fotodokumentaci. Jednasedmdesátiletý řidič vozidla Audi v obci Vnorovy při průjezdu pravotočivou zatáčkou z doposud nezjištěných příčin najel ve vysoké rychlosti do protisměru. Tam se bočně střetl s protijedoucím vozidlem Opel Astra. Následně došlo ke střetu vozidla Audi s dalším protijedoucím vozidlem Škoda Octavia. Následkem střetu vozidla Audi s vozidlem Opel Astra došlo k utržení části levých předních dveří vozidla, které narazily do dalšího protijedoucího vozidla Renault Megane. Řidič vozidla Audi pokračoval po tomto střetu dále v jízdě, kdy najel vpravo mimo komunikaci. Tam čelně narazil do rodinného domu, který značně poškodil. Při nárazu do zdi domu si řidič způsobil těžká poranění, se kterými byl transportován do brněnské nemocnice.

Další lehká zranění utrpěla čtyřčlenná posádka vozidla Opel. Při vyšetřování a dokumentaci nehody policisté zjistili, že podezřelý řidič zavinil ještě jednu nehodu krátce předtím, než vjel do obce Vnorovy. Tam zřejmě nepřizpůsobením rychlosti jízdy pravou částí svého vozidla narazil do zadní části před ním jedoucí dodávky. Na místě nehody nezastavil a velkou rychlostí pokračoval do obce, kde došlo ke zmiňovaným událostem. Policisté u všech účastníků nehody provedli dechové zkoušky, které pro ně vyšly příznivě. Jediným, kdo se dechové zkoušce pro zranění nemohl podrobit, byl řidič vozidla Audi. Na vyšetřování nehody a hledání jejich příčin budou policisté pracovat i nadále. Policisté také nařídili pitvu zemřelého řidiče, která by měla pomoci objasnit zda za nehodou mohla být například nějaká zdravotní indispozice nebo třeba ovlivnění některou z návykových látek.
 

nprap. Bc. Petr Zámečník, 22. 2. 2013

vytisknout  e-mailem