Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Věci bez placení

CHOMUTOV - Bral drogistické zboží i ponožky, Bydlel, neplatil, Ničili kontejnery..... 

Věci bez placení
Od konce září loňského roku kradl teprve 17letý mladík z Kadaně hned šestkrát. V marketech a drogeriích ve městě odcizil zboží v celkové hodnotě 5500 korun. Krémy, sprchové gely, toaletní vody, ale také bonbony a ponožky schoval do batohu a z prodejny se snažil zmizet bez placení. Nyní na něj čeká obvinění z krádeže. Nadále vyšetřují kadaňští kriminalisté.
 
Bydlel, neplatil
Jednání 50letého muže z okresního města vyhodnotili policisté jako podvod. Toho se měl dopustit v době, kdy se na konci ledna letošního roku ubytoval v místním hotelu, využíval poskytované služby a nakonec v polovině února z místa odešel. Při odchodu ovšem zapomněl na podstatnou maličkost a to za všechno řádně zaplatit. Poškozené společnosti dluží 19 tisíc korun. V případě odsouzení mu nyní hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 Bydlel, neplatil.mp3
 
Ničili kontejnery
V policejní cele skončili dva muži ve věku 21 a 17 let z Chomutova. Hlídka policistů je zadržela krátce poté, kdy před domem na Palackého ulici zapálili plastový velkoobjemový kontejner na směsný odpad. Obdobného jednání se dopustili i v ulici Příční, kde tímto způsobem zničili další dva kontejnery. Při požáru došlo k poškození i vnější omítky domu, kde byly nádoby umístěny. Celková výše škody bude upřesněna dodatečně, zatím činí 25 tisíc korun. Provedená dechová zkouška byla u obou mužů pozitivní. Starší nadýchal 0,10 a mladší 1,76 promile. Oba dva jsou podezřelí z trestného činu poškození cizí věci.
 Ničili kontejnery.mp3
 
Silnice bez zrcadla
Kdo by hledal na cestě z okresního města do Blatna na silnici obdélníkové dopravní zrcadlo, nenašel by ho. Neznámý zloděj totiž poškodil trubkový sloupek, na kterém bylo uchyceno, a zrcadlo odcizil. Obci vznikla škoda za téměř 6 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté z Jirkova.
 
Přiznal pivo
24letý mladý muž z okresního města se bude zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. S vozidlem Hyundai Pony projížděl Krušnohorskou ulicí v Jirkově a byl kontrolován policejní hlídkou. Provedená dechová zkouška u řidiče byla pozitivní, nadýchal 1,39 a 1,45 promile. Následně přiznal, že před jízdou vypil dvě dvanáctistupňová piva. Dál s vozidlem nepokračoval a navíc mu byl zadržen řidičský průkaz.
 
Z domu světla, ze šňůry tričko
Nejdříve do domu a pak následně i do bytu v ulici Vršovců vnikl 22letý Chomutovák. Z bytu odcizil dvě volně odložená bodová světla. Při odchodu narazil na dvorku na vyprané prádlo. Ze šňůry sebral pánské tričko, do něj zabalil světla a z místa odešel. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši 15 tisíc korun. Čeká na něj obvinění hned z několika trestných činů – z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.
 
17. března 2014  
nprap. Marie Pivková   
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
tlf. 974 433 207

vytisknout  e-mailem