Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Věci v autě navnadily zloděje ke krádeži

KROMĚŘÍŽSKO: Rozbil okénko a z vozu odcizil kabelku a notebook. 

Velmi často upozorňujeme řidiče, aby ve vozidlech neponechávali bez dohledu žádné věci. Kabelky, kufříky a jiná zavazadla jsou totiž pro zloděje velkým lákadlem. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži.

Včera tak o své věci přišla sedmatřicetiletá žena, která ráno zaparkovala automobil v centru Holešova. Zloděje ke krádeži zřejmě navnadily věci, které řidička ponechala v autě. Stačilo mu pak jen pár minut. Rozbil okénko na dveřích spolujezdce a ze sedačky odcizil brašnu s notebookem a z podlahy před sedadlem dámskou kabelku s peněženkou, mobilními telefony a osobními věcmi. V peněžence se kromě finanční hotovosti nacházely i platební karty a doklady.

Zloděj tak odcizením věcí způsobil škodu za bezmála dvanáct tisíc korun a poškozením okna automobilu pak škodu dva a půl tisíce korun. Tímto jednáním se dopustil trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po dopadení mu hrozí až dvouleté vězení. Skutek nyní řeší policisté z holešovského obvodního oddělení.

12. října 2016, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem