Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Věci ve vozidlech zaujaly zloděje

KROMĚŘÍŽSKO: Včera jsme přijali tři oznámení týkající se vloupání do aut. 

Včera přijali policisté na Kroměřížsku hned tři oznámení týkající se vloupání do vozidel. Dva z trestných činů se staly na Bystřicku, třetí v Chropyni. Ve čtvrtek ráno přišla o své věci pětatřicetiletá žena. Automobil zaparkovala u mateřské školky v Bystřici pod Hostýnem. Zloděje ke krádeži zřejmě navnadila kabelka odložená na předním sedadle spolujezdce. Stačilo mu několik minut na to, aby rozbil sklo na pravých předních dveřích a tašku s osobními doklady, platební kartou, mobilními telefony a penězi z vozidla odcizil. K další krádeži došlo o půl hodiny později v nedaleké obci. Pachatel do auta zaparkovaného taktéž u školky vnikl stejným způsobem. Během pěti minut rozbil okno na dveřích spolujezdce a ze sedadla vzal peněženku, kterou uvnitř vozu ponechala čtyřiatřicetiletá majitelka. Ženám byla způsobena škoda za bezmála dvanáct tisíc korun. Oba skutky nyní řeší bystřičtí policisté.
Obdobným případem se zabývají také policisté z Hulína. V noci ze středy na čtvrtek si neznámý pachatel vyhlédl zaparkovaný automobil v Chropyni. I tentokrát rozbil okno pravých předních dveří a ze sedadla odcizil kabelku dvaačtyřicetileté ženy. Získal několik tisíc korun, osobní doklady a dvě platební karty. Škoda se vyšplhala k patnácti tisícům korun.
 
Ponechat věci ve vozidlech bez dohledu je risk. Věci proto nenechávejte na sedadlech či na odkládacích plochách. Taktéž zavazadlový prostor auta není trezor. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.
 
28. února 2014, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem