Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Věci ve vozidlech zřejmě navnadily zloděje ke krádeži

KROMĚŘÍŽSKO: Od pátku řeší holešovští policisté už třetí případ vloupání do automobilu. 

Včera odpoledne se neznámý pachatel vloupal na ulici Pivovarská v Holešově do zaparkovaného automobilu Fiat Marea. Rozbil okno pravých předních dveří a uvnitř vozu odcizil sto šedesát pět tisíci korun. Peníze nalezl v tašce, kterou řidič ponechal na sedadle spolujezdce. Poškozením okna vznikla škoda tři tisíce korun.
V Holešově se však nejedná o případ ojedinělý. K dalším obdobným skutkům došlo už v neděli a pátek. V neděli odpoledne zloděje zřejmě zaujala taška na předním sedadle spolujezdce ve vozidle Peugeot 206. Majitelka vůz zaparkovala na ulici Grohova. Pachatel rozbil zadní trojúhelníkové okno a kabelku odcizil. Žena tak přišla například i o doklady a peníze. Celková škoda včetně poškození okna byla vyčíslena na více jak osm tisíc korun. Při pátečním odpoledním vloupání si zloděj vyhlédl automobil Audi A4 na ulici Novosady. Poté, co rozbil pravé přední okno, odcizil ze sedadla spolujezdce batoh s osobními věcmi v hodnotě dva tisíce korun. Škoda, kterou způsobil poškozením okna vozidla, byla vyčíslena na šest tisíc korun. 
Všechny tři skutky nyní řeší holešovští policisté.
 
Opětovně apelujeme na řidiče, aby ve vozidlech neponechávali bez dohledu žádné věci. Tašky, kabelky a různá zavazadla ponechaná uvnitř vozu jsou pro zloděje velkým lákadlem. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.
 
14. dubna 2015, por. Mgr. Simona Kyšnerová
Odkazy do noveho okna

automobil značky Audi

automobil značky Audi 

Detailní náhled

automobil značky Fiat

automobil značky Fiat 

Detailní náhled

automobil značky Peugeot

automobil značky Peugeot 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem